nitrotab

Използва за Nitrotab

Терапевтичен клас: Антиангинал

Химически клас: нитрат

Нитроглицеринът принадлежи към групата лекарства, наречени нитрати. Тя действа чрез отпускане на кръвоносните съдове и увеличаване на кръвоснабдяването и кислорода в сърцето, като същевременно намалява работното си натоварване. Когато се използва редовно в дългосрочен план, или точно преди тренировка или стресово събитие, това помага да се предотврати появата на ангина атаки.

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите на нитроглицерин в педиатричната популация. Безопасността и ефикасността не са установени.

Преди да използвате Nitrotab

Съответните проучвания, извършени до този момент, не показват гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на нитроглицерин при пациенти в напреднала възраст. Въпреки това, по-възрастните пациенти са по-склонни да имат свързани с възрастта чернодробни, бъбречни или сърдечни проблеми, което може да изисква повишено внимание и корекция на дозата при пациенти, приемащи нитроглицерин.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва употребата на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Този раздел предоставя информация за правилното използване на редица продукти, съдържащи нитроглицерин. Може да не е специфичен за Nitrotab. Моля, прочетете внимателно.

Вземете това лекарство точно както е указано от Вашия лекар. Не го приемайте повече, не го приемайте по-често и не го приемайте за по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар.

Нитроглицеринът се предлага като два вида продукти, които се използват по различни причини. Капсулите с удължено освобождаване се използват ежедневно по конкретен график, за да се предотвратят ангинните атаки. Пероралните спрейове и сублингвалните таблетки работят бързо, за да спрат ангина атака, която вече е започнала, или те могат да бъдат използвани за предотвратяване на стенокардия, ако имате намерение да упражнявате или очаквате стресиращо събитие.

Когато започнете да почувствате атака на начална стенокардия (гръдни болки, стягане или изтръпване в гръдния кош), седнайте. След това поставете под езика таблетка в устата или под езика си. Ако използвате спрей за орално приложение, трябва да го напръскате върху или под езика. Може да станете замаяни, замаяни или слаби скоро след употреба на таблетка или спрей, затова е по-безопасно да седите, отколкото да стоят, докато лекарството работи. Ако сте замаяни или замаяни докато сте седнали, поемейте няколко дълбоко вдишвания и се наведете напред с главата между коленете. Останете спокойни и трябва да се почувствате по-добре след няколко минути.

Сублингвалните таблетки нитроглицерин не трябва да се дъвчат, разтрошават или поглъщат. Те работят много по-бързо, когато се абсорбират през лигавицата на устата. Поставете таблетката под езика или между бузата и дъвката и я оставете да се разтвори. Не яжте, не пийте, не пушете или не използвайте дъвка за дъвчене, докато таблетката се разтваря.

Сублингвалните таблетки нитроглицерин обикновено дават облекчение за 1 до 5 минути. Ако обаче болката не се облекчи, може да използвате втора таблетка 5 минути след като вземете първата таблетка. Ако болката продължи още 5 минути, може да се използва трета таблетка. Ако все още имате болка в гърдите след общо 3 таблетки, незабавно се свържете с Вашия лекар или отидете в спешното отделение в болницата. Не шофирайте и се обадете на 911, ако е необходимо.

Можете да приложите 1 или 2 спрейове от перорален спрей от нитроглицерин в началото на болка в гърдите. Ако болката продължи след 5 минути, може да се използва трети спрей. Трябва да изчакате 5 минути след първите 1 или 2 спрейове, преди да използвате трети спрей. Ако все още имате болка в гърдите след общо 3 спрейове, незабавно се свържете с Вашия лекар или отидете в спешното отделение в болницата. Не шофирайте и се обадете на 911, ако е необходимо. Не използвайте повече от 3 спрейове в 15-минутен период.

Поглъщайте капсулата с удължено освобождаване цяла. Не го разделяйте, не го смачквайте или не го дъвчете.

Трябва да приемате капсулата с удължено освобождаване първото нещо сутрин и да следвате същата програма всеки ден. Това лекарство работи най-добре, ако всеки ден имате “свободен от наркотици” период, когато не го приемате. Вашият лекар ще насрочи Вашите дози през деня, за да се даде възможност за свободно от наркотици време. Следвайте внимателно схемата на дозиране, за да може лекарството да работи правилно.

Това лекарство е снабдено с информация за пациента. Прочетете внимателно инструкциите в инструкциите и ги следвайте внимателно. Попитайте Вашия лекар, ако имате някакви въпроси.

Правилно използване на нитроглицерин

Да се ​​използва орален спрей

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Съхранявайте капсулите с удължено освобождаване в затворен контейнер на стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина.

Предпазни мерки при използване на Nitrotab

Сублингвалните таблетки трябва да се съхраняват в оригиналната стъклена бутилка. Завийте плътно капачката след всяка употреба и съхранявайте бутилката на стайна температура, далеч от топлина, влага и пряка светлина.

Съхранявайте пероралния спрей при стайна температура, далеч от топлина и директна светлина. Не замразявайте. Не съхранявайте това лекарство в кола, където може да бъде изложена на екстремна топлина или студ. Не насилствено да отворите контейнера или да го изхвърлите в огън, дори и да е празен.

Ако ще приемате това лекарство за дълго време, е много важно Вашият лекар да проверява напредъка ви при редовни посещения, за да се увери, че това лекарство работи правилно. Може да са необходими кръвни изследвания, за да се проверят нежеланите ефекти.

Не използвайте Афарма (Stendra®), риокигуат (Adempas®), силденафил (Viagra®), тадалафил (Cialis®) или варденафил (Levitra®), докато приемате това лекарство. Използването на тези лекарства заедно може да доведе до замъглено виждане, замайване, замайване или припадък. Ако приемате тези лекарства и имате ангина атака, трябва веднага да отидете в болницата.

Това лекарство може да причини главоболие. Тези главоболия са знак, че лекарството работи. Не спирайте приема на лекарството или променете времето, през което го използвате, за да избегнете главоболието. Ако имате силна болка, говорете с Вашия лекар.

Може да се появи замаяност, замаяност или припадък, особено когато се изправите бързо от легнало или седнало положение. Възможно е да помагате бавно. Също така, леглото за известно време може да облекчи замайването или замайването.

Замаяност, замаяност или припадък също е по-вероятно да се появят, ако пиете алкохол, престоявате за дълги периоди от време, упражнявате или ако времето е горещо. Докато приемате това лекарство, внимавайте да ограничите количеството алкохол, което пиете. Също така, полагайте допълнителни грижи по време на тренировка или горещо време или ако трябва да останете дълго време.

Нитробан странични ефекти

нитроглицерин

Не спирайте да използвате това лекарство, без първо да се консултирате с Вашия лекар. Вашият лекар може да поиска постепенно да намалите сумата, която използвате, преди да го спрете напълно.

Може да възникне замъглено зрение или сухота на устата, докато използвате това лекарство. Консултирайте се с Вашия лекар, ако това Ви засяга.

При това лекарство могат да настъпят сериозни кожни реакции. Консултирайте се с Вашия лекар веднага, ако имате пукнатини в кожата, чувство за топлина, загуба на топлина от тялото, обрив, червена, подута кожа, зачервяване на лицето, шията, ръцете и понякога горната част на гръдния кош или люспестата кожа Вие използвате това лекарство.

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или без рецепта (лекарства без рецепта) и билкови или витаминни добавки.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Потърсете спешна помощ незабавно, ако възникне някой от следните симптоми на предозиране

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Ангина аспирин, амлодипин, метопролол, атенолол, карведилол, Norvasc

Анален фисурий и фистула нитроглицерин, Rectiv

Сърдечен пристъп Plavix, лизиноприл, аспирин, метопролол, атенолол, варфарин

Ангина Пектори Профилактика аспирин, метопролол, атенолол, дилтиазем, нитроглицерин, Toprol-XL