nilandron

Интерстициален пневмонит е съобщаван при 2% от пациентите в контролирани клинични изпитвания, изложени на нилутамид. Съобщенията за интерстициални промени, включително белодробна фиброза, довела до хоспитализация и смърт, са докладвани рядко след постмаркетинговия период. Симптомите включват усилена диспнея, кашлица, болка в гърдите и треска. Преди започване на лечението трябва да се извърши рутинна рентгенография на гръдния кош и да се обмислят изходни тестове за белодробна функция. Пациентите трябва да бъдат инструктирани да съобщават за нови или влошаващи се задух и ако се появят симптоми, нилутамид трябва да бъде прекратен, докато не може да се определи дали симптомите са свързани с употребата на наркотици.

Използва за Nilandron

Терапевтичен клас: антиандроген

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите на нилутамид в педиатричната популация. Безопасността и ефикасността не са установени.

Няма информация относно връзката на възрастта с ефектите на нилутамид при гериатрични пациенти.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Преди да използвате Nilandron

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Приемайте това лекарство само според указанията на Вашия лекар. Не го приемайте повече, не го приемайте по-често и не го приемайте за по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар. За това може да се увеличи вероятността от нежелани реакции.

Трябва да започнете да приемате това лекарство в деня или деня след операцията. Не спирайте приема на това лекарство, без първо да се консултирате с Вашия лекар.

Може да приемате това лекарство с храна или с празен стомах.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовната схема на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Много е важно Вашият лекар да проверява напредъка Ви при редовни посещения, за да се увери, че това лекарство работи правилно. Може да са необходими кръвни изследвания, за да се проверят нежеланите ефекти.

Проверявайте незабавно Вашия лекар, ако имате задух, затруднено дишане или болка в гърдите, докато използвате това лекарство.

Може да възникнат проблеми с черния дроб, докато използвате това лекарство. Спрете да използвате това лекарство и веднага се консултирайте с Вашия лекар, ако имате повече от един от тези симптоми: глинести изпражнения, тъмна урина, повишена температура, главоболие, загуба на апетит, гадене или повръщане, болка или чувствителност в горната дясна част На стомаха, необичайна умора или слабост, или жълти очи или кожа.

Пиенето на алкохолни напитки докато приемате нилутамид може да причини нежелани реакции при някои хора. Възможните ефекти включват замаяност или замайване при внезапно излизане от легнало или седнало положение, появяващи се грипоподобни симптоми или зачервяване на лицето. Ако забележите някой от тези ефекти, избягвайте да пиете алкохол, докато приемате това лекарство.

Правилното използване на Nilandron

Бъдете много внимателни по време на шофиране, особено през нощта или когато карате в тунели или навън. Нилутамид може временно да промени начина, по който очите ви реагират на светлината. Може да не успеете да видите както обикновено, за няколко минути, след като преминавате от ярка светлина в тъмнина. Носенето на очила с оцветени лещи може да помогне за намаляване на тези ефекти.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Предпазни мерки при използване на Nilandron

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Рак на простатата естрадиол, премарин, букалутамид, Casodex, таксотер, Xtandi, Zytiga, доцетаксел, Zoladex, Eligard, Lupron Depot, леупролид, апиратер, флутамид, Trelstar, Firmagon, конюгирани естрогени, ензалутамид, трипторелин, госерелин, митоксантрон

 Или се присъединете към групата за поддръжка на Nilandron, за да се свържете с други, които имат подобни интереси.

Nilandron странични ефекти

Nilandron (нилутамид)