neggram

Използва за Neggram

Преди да използвате Neggram

Терапевтичен клас: антибиотик

Химически клас: Нефлуориран хинолон

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката между възрастта и ефектите на налидксиновата киселина при кърмачета на възраст под 3 месеца. Безопасността и ефикасността не са установени.

Съответните проучвания, извършени до този момент, не показват гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на налидксиновата киселина при пациенти в старческа възраст. Въпреки това, по-възрастните пациенти са по-склонни да имат бъбречни проблеми, свързани с възрастта, което може да изисква адаптиране на дозата при пациенти, приемащи налидксинова киселина.

Правилното използване на Neggram

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Приемайте това лекарство само според указанията на Вашия лекар. Не го приемайте повече, не го приемайте по-често и не го приемайте за по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар.

Това лекарство може да се приема със или без храна. Пийте много течности всеки ден, докато използвате налидксинова киселина.

Ако Вие или Вашето дете приемате антиацидни средства, съдържащи алуминий, калций или магнезий, те не приемат едновременно диданозин (напр. Videx®), железни добавки, мултивитамини, цинк или сукралфат (напр. Carafate®) Време, в което приемате това лекарство. Най-добре е тези лекарства да се приемат поне 2 часа преди или 2 часа след приема на налидксинова киселина.

За да изчистите напълно инфекцията си, продължете да приемате това лекарство за цялото време на лечение, дори ако вие или вашето дете започнете да се чувствате по-добре след няколко дни. Не пропускайте никакви дози.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Ако ще приемате това лекарство за повече от 2 седмици, е много важно вашият лекар да проверява напредъка на вашето дете или неговия дете при редовни посещения. Може да са необходими кръвни изследвания, за да се проверят нежеланите ефекти.

Предпазни мерки при използване на Neggram

Ако симптомите на Вашето дете или на детето Ви не се подобрят в рамките на 2 дни или ако се влошат, се консултирайте с Вашия лекар.

Не кърмите, докато използвате това лекарство.

Не използвайте мелфалан (напр. Alkeran®) или други подобни лекарства против рак, докато приемате това лекарство. Използването на тези лекарства заедно може да увеличи риска от по-сериозни нежелани реакции.

Това лекарство може да причини сериозни алергични реакции, включително анафилаксия, които могат да бъдат животозастрашаващи и да изискват незабавно медицинско обслужване. Незабавно повикайте Вашия лекар, ако вие или Вашето дете имате обрив, сърбеж, копривна треска, дрезгавост, задух, проблеми с дишането, проблеми с преглъщането, или оток на ръцете, лицето или устата, след като вземете това лекарство.

Нелицидната киселина може да причини диария, а в някои случаи може да е тежка. Не приемайте лекарства за лечение на диария, без първо да се консултирате с Вашия лекар. Лекарствата против диария могат да влошат диарията или да я издържит по-дълго. Ако имате някакви въпроси за това или ако леката диария продължава или се влоши, консултирайте се с Вашия лекар.

Кажете на лекаря си незабавно, ако вие или Вашето дете започнете да имате изтръпване, изтръпване или болка в ръцете, ръцете, краката или краката. Те могат да бъдат симптоми на състояние, наречено периферна невропатия.

Това лекарство може рядко да причини възпаление или разкъсване на сухожилия (въжето, което придава мускулите на костите). Рискът от проблеми с сухожилията може да се увеличи, ако сте над 60-годишна възраст или стероиди (напр. Дексаметазон, преднизолон, преднизон, Medrol®). Ако Вие или вашето дете имате внезапна болка в сухожилия след тренировка (напр. В глезена, задната част на коляното или крака, рамото, лакът или китката), спрете приема на налидиоксинова киселина и веднага се консултирайте с Вашия лекар. Починете и не се упражнявайте, докато лекарят не се увери, че не сте ранили или разкъсали сухожилието.

Това лекарство може да причини замъглено зрение или други проблеми със зрението. Това може също да доведе до замайване, сънливост или по-малко бдителност, отколкото обикновено. Уверете се, че знаете как реагирате на това лекарство, преди да шофирате, да работите с машини или да правите каквото и да било друго, което може да бъде опасно, ако сте замаяни, не сте бдителни или виждате добре. Ако тези реакции са особено обезпокоителни, консултирайте се с Вашия лекар.

Neggram странични ефекти

Това лекарство може да увеличи стимулиращия ефект на централната нервна система (CNS) на съдържащи кофеин храни или напитки като шоколад, какао, чай, кафе и кола напитки. Избягвайте да ядете или пиете големи количества от тези храни или напитки, докато използвате това лекарство. Ако имате въпроси, обърнете се към Вашия лекар.

Нелицидната киселина може да предизвика кожата ви да е по-чувствителна към слънчевата светлина, отколкото обикновено. Излагането на слънчева светлина, дори за кратки периоди от време, може да причини кожен обрив, сърбеж, зачервяване или друго обезцветяване на кожата или тежко слънчево изгаряне. Когато започнете да използвате това лекарство

Ако Вие или Вашето дете имате тежка реакция от слънцето, преустановете употребата на това лекарство и незабавно се консултирайте с Вашия лекар.

Това лекарство може да доведе до фалшиви резултати при някои тестове за глюкоза (захар). Ако Вие или Вашето дете имате диабет, консултирайте се с Вашия лекар, преди да промените диетата или дозата на Вашето лекарство за диабет, докато използвате налидиоксинова киселина.

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или без рецепта (лекарства без рецепта) и билкови или витаминни добавки.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

NegGram (nalidixic acid)

Потърсете спешна помощ незабавно, ако възникне някой от следните симптоми на предозиране

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Инфекция на пикочния мехур ципрофлоксацин, амоксицилин, цефалексин, левакин, левофлоксацин, макробид, кефлекс, нитрофурантоин, цефуроксим, триметоприм, тетрациклин

Предотвратяване на инфекция на пикочния мехур Bactrim, макробид, нитрофурантоин, сулфаметоксазол / триметоприм, Bactrim DS, Septra, макродантин, метенамин, SMZ-TMP DS, Septra DS, Hiprex

 Или се присъединете към групата за поддръжка на NegGram, за да се свържете с други, които имат подобни интереси.