Nalex-a 12 суспензия

Облекчаване на симптомите на задръстване на синусите, натиск, хрема и кихане поради настинки, инфекции на горните дихателни пътища и алергии. Може да се използва и при други състояния, определени от Вашия лекар.

Nalex-A12 суспензия е комбинация от антихистамини и деконгестант. Антихистаминът действа, като блокира действието на хистамин, което помага за намаляване на симптомите като воднисти очи и кихане. Деконгестантът стимулира синусите и назалното дрениране, което облекчава задръстванията и натиска.

Свържете се незабавно с Вашия лекар или медицински специалист, ако някое от тях се отнася за Вас.

Някои медицински състояния могат да взаимодействат с суспензия от Nalex-A12. Уведомете Вашия лекар или фармацевт, ако имате някакви медицински състояния, особено ако някое от изброените по-долу се отнася за Вас

Някои лекарства могат да взаимодействат с Nalex-A 12 суспензия. Уведомете Вашия лекар, ако приемате други лекарства, особено някои от изброените по-долу

Това може да не е пълен списък на всички взаимодействия, които могат да възникнат. Посъветвайте се с вашия лекар, ако спирането на Nalex-A 12 може да взаимодейства с други лекарства, които приемате. Проверете при вашия доставчик на здравни грижи, преди да започнете, спрете или променете дозата на което и да е лекарство.

Използвайте суспензия Nalex-A 12 според указанията на Вашия лекар. Проверете етикета на лекарството за точни указания за дозиране.

Посъветвайте се с вашия доставчик на здравни грижи за всякакви въпроси, които може да имате относно използването на суспензия Nalex-A 12.

Всички лекарства могат да причинят нежелани реакции, но много хора нямат никакви или незначителни странични ефекти. Консултирайте се с Вашия лекар, ако някоя от тези най-често срещани нежелани лекарствени реакции се запази или стане притеснителна

Запек; диария; виене на свят; сънливост; Сухота в устата, носа или гърлото; възбудимост; главоболие; загуба на апетит; гадене; Нервност или тревожност; Проблеми със съня; разстроен стомах; повръщане; слабост.

Тежки алергични реакции (обрив, уртикария, сърбеж, затруднено дишане, стягане в гърдите, подуване на устата, лицето, устните или езика); Замъглено виждане или други промени в зрението; объркване; Затруднено уриниране или неспособност за уриниране; Бърз или неравномерен сърдечен ритъм; Треска, студени тръпки или продължително възпалено гърло; халюцинации; Настроение или умствени промени; Персистиращ проблем със съня; безпокойство; припадъци; Силни световъртеж, сънливост, замайване или главоболие; тремор.

Това не е пълен списък на всички нежелани реакции, които могат да възникнат. Ако имате въпроси относно нежеланите реакции, свържете се с вашия доставчик на здравни услуги. Посъветвайте се с Вашия лекар за медицински съвет за нежелани реакции. За да съобщите за нежелани реакции на съответната агенция, моля, прочетете Ръководството за проблеми с докладването на FDA.

Свържете се с 1-800-222-1222 (Американската асоциация на центровете за контрол на отравянията), вашия локален център за отравяния или спешното отделение. Симптомите могат да включват замъглено виждане; объркване; халюцинации; Звънене в ушите; припадъци; Силна замаяност, замаяност или главоболие; Тежка сънливост; Необичайно бързо, бавно или неправилно дишане; Необичайно бърз, бавен или неравномерен сърдечен ритъм; повръщане.

Съхранявайте Nalex-A 12 суспензия при стайна температура, между 59 и 86 градуса F (15 и 30 градуса С). Съхранявайте далеч от топлина, влага и светлина. Не съхранявайте в банята. Съхранявайте Nalex-A 12 суспензия извън обсега на деца и далеч от домашни любимци.

Тази информация не трябва да се използва, за да решите дали да приемате или да не приемате Nalex-A 12 или каквото и да е друго лекарство. Само вашият доставчик на здравни услуги има познания и обучение, за да реши кои лекарства са подходящи за Вас. Тази информация не одобрява каквото и да е лекарство като безопасно, ефективно или одобрено за лечение на всеки пациент или здравословно състояние. Това е само кратко обобщение на общата информация за окачването на Nalex-A12. Той не включва цялата информация за възможните употреби, указания, предупреждения, предпазни мерки, взаимодействия, неблагоприятни ефекти или рискове, които могат да се прилагат за суспензия на Nalex-A12. Тази информация не е специфична медицинска помощ и не замества информацията, която получавате от вашия доставчик на здравни услуги. Трябва да говорите с вашия доставчик на здравни услуги за пълна информация за рисковете и ползите от използването на суспензия Nalex-A12.