Nadopen v 400

Има няколко различни вида пеницилини. Всеки от тях се използва за лечение на различни видове инфекции. Един вид пеницилин обикновено не може да се използва на мястото на друг. В допълнение, пеницилините се използват за лечение на бактериални инфекции в много различни части на тялото. Понякога те се прилагат с други антибактериални лекарства (антибиотици). Някои от пеницилините могат да се използват и за други проблеми, определени от Вашия лекар. Въпреки това, нито един от пеницилините няма да работи за настинки, грип или други вирусни инфекции.

Използва за Nadopen V 400

Пеницилините се предлагат само с рецепта на Вашия лекар.

След като дадено лекарство бъде одобрено за маркетинг за определена употреба, опитът може да покаже, че той е полезен и за други медицински проблеми. Въпреки че тези употреби не са включени в етикетирането на продуктите, пеницилините се използват при някои пациенти със следните медицински състояния

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към лекарства в тази група или към други лекарства. Кажете също на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, оцветители, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Много пеницилини са използвани при деца и в ефективни дози не се очаква да причинят различни странични ефекти или проблеми при децата, отколкото при възрастни.

Някои силни страни на дъвчещите таблетки амоксицилин съдържат аспартам, който се променя от организма до фенилаланин, вещество, което е вредно за пациентите с фенилкетонурия.

Пеницилините са били използвани при пациенти в старческа възраст и не са доказали, че причиняват различни странични ефекти или проблеми при възрастните хора, отколкото при по-младите.

Пеницилините не са проучени при бременни жени. Въпреки това, пеницилините са широко използвани при бременни жени и не е доказано, че причиняват вродени дефекти или други проблеми при проучвания върху животни.

Преди да използвате Nadopen V 400

Пеницилините преминават в кърмата. Въпреки че в кърмата могат да преминават само малки количества, при кърмещи бебета могат да се появят алергични реакции, диария, гъбични инфекции и кожен обрив.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате някое от тези лекарства, особено важно е вашият медицински специалист да знае дали приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Използването на лекарства от този клас с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе на употребата на лекарства в този клас. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Този раздел осигурява информация за правилното използване на редица продукти, съдържащи пеницилин. Може да не е специфичен за Nadopen V 400. Моля, прочетете внимателно.

Пеницилините (с изключение на таблетките бакампицилин, амоксицилин, пеницилин V, пивампицилин и пивемилин) се приемат най-добре с пълна чаша вода (8 унции) на празен стомах (или 1 час преди или 2 часа след хранене) ,

При пациенти, приемащи амоксицилин, пеницилин V, пивампицилин и пимемилинам

За пациенти, приемащи бакампицилин

При пациенти, приемащи пеницилин G през устата

За пациентите, приемащи перорално течна форма на пеницилини

За пациентите, приемащи таблетната форма на амоксицилин

За да изчистите напълно инфекцията си, продължете да приемате това лекарство за цялото време на лечение, дори ако се почувствате по-добре след няколко дни. Ако имате инфекция с “стрептокок”, трябва да продължите да приемате това лекарство поне 10 дни. Това е особено важно при “стреп” инфекции. Сериозни сърдечни проблеми могат да се развият по-късно, ако инфекцията Ви не се изчисти напълно. Ако престанете да приемате това лекарство твърде рано, симптомите може да се появят отново.

Това лекарство работи най-добре, когато има постоянно количество в кръвта или урината. За да запазите количеството постоянно, не пропускайте никакви дози. Също така, най-добре е дозите да се приемат на равни интервали, ден и нощ. Например, ако трябва да приемате четири дози на ден, дозите трябва да са на разстояние около 6 часа. Ако това възпрепятства съня ви или други ежедневни дейности или ако имате нужда от помощ при планирането на най-доброто време, за да вземете лекарството си, консултирайте се с вашия медицински специалист.

Уверете се, че вашият медицински специалист знае, ако сте на ниско-натриева (ниско-солена) диета. Някои от тези лекарства съдържат достатъчно натрий, за да причинят проблеми при някои хора.

Дозите лекарства в този клас ще бъдат различни за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на тези лекарства. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Броят на таблетките или чаена лъжичка суспензия, които приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и продължителността на приема на лекарството зависят от медицинския проблем, за който приемате пеницилин.

Правилно използване на пеницилин

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Ако симптомите Ви не се подобрят в рамките на няколко дни или ако се влошат, консултирайте се с Вашия лекар.

Пеницилините могат да причинят диария при някои пациенти.

Пероралните контрацептиви (хапчета за контрол на раждаемостта), съдържащи естроген, може да не работят правилно, ако ги приемате, докато приемате ампицилин, амоксицилин или пеницилин В. Непланирани бременности могат да настъпят. Трябва да използвате различни или допълнителни средства за контрол на раждаемостта, докато приемате някоя от тези пеницилини. Ако имате някакви въпроси, обърнете се към вашия медицински специалист.

За пациенти с диабет

Предпазни мерки при използване на Nadopen V 400

Преди да имате някакви медицински изследвания, кажете на лекар, който отговаря, че приемате това лекарство. Резултатите от някои тестове могат да бъдат повлияни от това лекарство.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Спрете да приемате това лекарство и незабавно да получите спешна помощ, ако възникне някой от следните ефекти

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Nadopen V 400 странични ефекти

Пеницилин v калий

Достъпност само за Rx

Бременност Категория B Няма доказан риск при хора

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Бактериална инфекция ципрофлоксацин, амоксицилин, доксициклин, азитромицин, метронидазол, авгментин

Инфекция на кожата или меките тъкани ципрофлоксацин, амоксицилин, доксициклин, азитромицин, метронидазол, авгментин

Fusospirochetosis, Trench устата penicillin v калий, Wycillin, прокаин пеницилин

Инфекция на горния респиратов тракт амоксицилин, доксициклин, азитромицин, авгментин, цефалексин, бактрим