Myozyme

При пациенти след и след инфузия на алглюкозидаза алфа са наблюдавани животозастрашаващи анафилактични, тежки алергични и имунно-медиирани реакции. Следете внимателно пациентите и подходящо лечение и незабавно трябва да разполагате с поддържащи мерки. Възможно е пациентите с болест на Pompe с нарушена сърдечна или респираторна функция да имат риск от сериозно остра екзацербация поради претоварване с течност и да изискват допълнително наблюдение.

Използва за Myozyme

Терапевтичен клас: Замяна на ензим

Фармакологичен клас: Ензим

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Съответните проучвания, извършени до момента, не са показали педиатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на инжектирането на алглюкозидаза алфа при деца.

Няма информация за връзката на възрастта с ефектите от инжектирането на алглюкозидаза алфа в гериатричната популация.

Преди да използвате Myozyme

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Уведомете вашия медицински специалист, ако приемате друго лекарство с рецепта или лекарство без рецепта.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Този раздел предоставя информация за правилното използване на редица продукти, съдържащи алглюкозидаза алфа. Може да не е специфично за Myozyme. Моля, прочетете внимателно.

Медицинска сестра или друг обучен медицински специалист ще ви даде или Вашето дете това лекарство в болница. Това лекарство се дава чрез игла, поставена в една от вените ви.

Това лекарство трябва да се прилага бавно, така че иглата да остане на място за няколко часа. Вие или Вашето дете може да получите и лекарства, които да помогнат за предотвратяване на възможни алергични реакции към инжекцията.

Много важно е Вашият лекар да проверява напредъка на Вас или Вашето дете при редовни посещения, за да се уверите, че това лекарство работи правилно. Може да са необходими кръвни изследвания, за да се проверят нежеланите ефекти.

Това лекарство може да причини болка в гърдите, повишена температура, студени тръпки, сърбеж, копривна треска или обрив, бързо сърцебиене, зачервяване на лицето, замаяност, припадък или замайване, затруднено дишане или подуване на лицето, езика и гърлото в рамките на няколко Часове след приемането му. Проверете незабавно при Вашия лекар или медицинска сестра, ако Вие или Вашето дете имате някой от тези симптоми.

Това лекарство може да причини сериозни видове алергични реакции, включително анафилаксия. Анафилаксията може да бъде животозастрашаваща и изисква незабавно медицинско обслужване. Посъветвайте се с Вашия лекар веднага, ако Вие или Вашето дете имате обрив, сърбеж, дрезгав глад, замаяност или припадък, затруднено дишане, проблеми с гълтането или подуване на ръцете, лицето или устата след приема на това лекарство.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар или медицинска сестра, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Категория на бременността Многократният риск зависи от употребата

Правилно използване на алглюкозидаза алфа

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Болестта на Pompe алглюкозидаза алфа

Предпазни мерки при използване на Myozyme

Myozyme странични ефекти

Myozyme (алглюкозидаза алфа)