Myofascial освобождаване терапия: може да облекчи болката в гърба?

Myofascial (my-o-FASH-e-ul) освобождаване е техника за ръчна терапия, която често се използва при масаж. Техниката се фокусира върху болката, която се смята, че възниква от миофасциалните тъкани – твърдите мембрани, които обвиват, свързват и поддържат мускулите ви.

Теоретично, миофасциалната болка се различава от другите видове болка, тъй като тя произхожда от “пунктове за задействане”, които са свързани с твърди, закотвени области в миофасциалната тъкан. Болката, която предизвиква причината за задействане, често е трудно да се локализира.

По време на терапията с миофасциално освобождаване, терапевтът открива миофасциалните зони, които се чувстват твърди и фиксирани вместо еластични и подвижни под лек ръчен натиск. Тези области, макар и не винаги в близост до това, което се чувства като източник на болка, се смята, че ограничават движенията на мускулите и ставите, което допринася за широкото мускулно болка.

Фокусираното ръчно натиск и разтягане, използвани в миофасциалната терапия за освобождаване, намаляват ограниченото движение, водещо непряко до намаляване на болката.

Много изследвания са открили, че масаж, хиропрактика манипулации и подобни ръчни терапии работа, както и други лечения за болки в гърба. Малко проучвания обаче са изследвали специфично монофасциалното отделяне на терапията, отчасти защото точните елементи на терапията с миофасциално освобождаване варират от терапевт до терапевт.

Ако ви е казано, че моята терапия за освобождаване на мозъка може да ви е от полза за болката в гърба, консултирайте се с терапевт, обучен в тази техника.