Mydfrin офталмични

Тези лекарства се предлагат само с рецепта на Вашия лекар.

Използва за Mydfrin

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към лекарства в тази група или към други лекарства. Кажете също на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, оцветители, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Кърмачета, малки деца и деца с руса коса или сини очи могат да бъдат особено чувствителни към ефектите на атропин, хоматропин или скополамин. Това може да увеличи вероятността от нежелани реакции по време на лечението. Децата трябва да използват по-ниска концентрация на това лекарство.

Възрастните хора са особено чувствителни към ефектите на атропин, хоматропин или скополамин. Това може да увеличи вероятността от нежелани реакции по време на лечението.

Изследвания върху ефектите при бременност не са направени нито при хора, нито при животни. Тези лекарства обаче могат да се абсорбират в организма.

Тези лекарства могат да се абсорбират в организма. Атропинът преминава в кърмата в много малки количества и може да предизвика странични ефекти, като бърз импулс, треска или суха кожа, при бебета на кърмачки, използващи офталмологичен атропин. Не е известно дали хомотропин или скополамин преминава в кърмата. Въпреки че повечето лекарства преминават в кърмата в малки количества, много от тях могат да се използват безопасно по време на кърмене. Майките, които използват едно от тези лекарства и желаят да кърмят, трябва да обсъдят това с лекаря си.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате някое от тези лекарства, особено важно е вашият медицински специалист да знае дали приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва употребата на лекарства от този клас с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с лекарства в този клас или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Преди да използвате Mydfrin

Използването на лекарства от този клас с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе на употребата на лекарства в този клас. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Този раздел осигурява информация за правилното използване на редица продукти, съдържащи атропин, хоматропин и скополамин. Може да не е специфично за Mydfrin. Моля, прочетете внимателно.

Да се ​​използва офталмологичен разтвор (капки за очи) на това лекарство

За да използвате формата на мехлема на това лекарство

Използвайте това лекарство само според указанията. Не използвайте повече и не го използвайте по-често, отколкото Ви е поръчал Вашия лекар. За да направите това, може да увеличите вероятността твърде много лекарства да бъдат абсорбирани в тялото и вероятността от странични ефекти. Това е особено важно, когато това лекарство се използва при кърмачета и деца, тъй като предозирането е много опасно при кърмачета и деца.

Дозите лекарства в този клас ще бъдат различни за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на тези лекарства. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Ако пропуснете доза от това лекарство и схемата на дозиране е

Да се ​​пази далеч от деца.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

След като приложите това лекарство в очите

Тези ефекти може да продължат в продължение на няколко дни, след като престанете да използвате това лекарство. Обаче проверете с Вашия лекар, ако те продължат по-дълго от

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Правилно използване на атропин, хоматропин и скополамин

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Наличност Rx / OTC Rx и / или OTC

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

WADA Class Anti-Doping Класификация

Предпазни мерки при използване на Mydfrin

Дихателна атропин, EpiPen, епинефрин, офталмицин на фенилефрина, скополамин офталмологичен, Адреналин, тропикамид офталмологичен, Cyclogyl

Сухота / зачервяване на очите фенилефрин офталмичен, синтейн, изкуствени сълзи, оксиметазолин офталмологичен, опресняване, офталмологичен флуорометолон

Зачервяване на очите / сърбеж фенилефрин офталмичен, оксиметазолин офталмичен, Naphcon-A, флуорометолон офталмичен, нафазолин офталмичен, трипролидин, Opcon-A, визин-А

 Или се присъединете към групата за поддръжка на Mydfrin, за да се свържете с други, които имат подобни интереси.

Mydfrin странични ефекти

Mydfrin (фенилефрин офталмичен)