Ms и вашият мозък

Можете да запазите паметта си остра с някои лесни съвети и трикове – от старомодни лепкави бележки до високотехнологични джаджи.

Цифров рекордер. Носете един с вас. Когато трябва да запомните име, телефонен номер или дата, запишете си бележка. Запишете информацията или я въведете в компютъра си, когато се приберете у дома.

Камера за мобилен телефон. Използвайте го, за да заснемете снимка на нови хора, места и неща. Изпратете снимките на себе си с бележка, за да ги запомните по-късно.

Календар. Използвайте тази на вашия компютър или мобилен телефон, за да следите графика си. Задайте го, за да ви изпраща напомняния няколко дни или няколко часа преди рождения ден, срещата или друго събитие.

Ако не сте голям фен на технологиите, пишете важни дати на старомоден хартиен календар.

GPS система. Вземи един за колата си и поставете приложение на мобилния си телефон, за да не се изгубите. Въведете адреса, който ще посетите, и ще получите указания стъпка по стъпка с кола или пеша.

Купете кутия за хартия. Използвайте го, за да организирате ежедневното си лекарство. Някои имат вградени аларми, които ви предупреждават, когато е време да вземете лекарството си.

Бяла дъска. Сложете го в хладилника или в друга област, където прекарвате много време. Напишете бележки и списъци със задачи по него.

Лепящи се листчета. Те са добър начин да си побъркате паметта. Залепете ги около дома, офиса и в колата си.

Кутия или контейнер за ежедневни продукти. Поставете го в централна зона, подобно на кухнята. Поставете ключовете, очилата и други неща, които често използвате. Можете също да заделите папка за важни документи.