Mrsa диагностика и лечение: антибиотици, дренаж, и др

Как се диагностицира MRSA?

Вашият доставчик на здравни грижи ще проучи района и ще може да тества лабораторни тестове, за да види дали имате MRSA. Ако имате инфекция по кожата, Вашият лекар ще вземе култура от заразената област. В зависимост от Вашите симптоми, Вашият лекар също може да тества кръв, урина или храчки (слуз, изтласкан от дихателните пътища).

Какви са леченията за MRSA?

MRSA е лечимо. По дефиниция, MRSA е резистентен към някои антибиотици. Но други видове антибиотици все още работят. Ако имате тежка инфекция или MRSA в кръвта, ще ви трябват интравенозни антибиотици. За съжаление, при някои от тези лекарства се наблюдава появата на антибиотична резистентност.

Антибиотиците обаче не винаги са необходими. Ако имате малък кипене на кожата, причинено от MRSA, Вашият лекар може просто да направи разрез и да я източи.

Ако сте предписали антибиотици, следвайте инструкциите на Вашия лекар. Никога не спирайте приема на лекарството, дори ако се чувствате по-добре. Ако не приемате цялото си лекарство, някои от стафилококовите бактерии може да оцелеят. Тези оцелели след това имат потенциала да станат резистентни към антибиотика. Те също биха могли отново да ви заразят или да заразят някой друг.

ИЗТОЧНИК; Центрове за контрол и превенция на заболяванията; Академията на семейните лекари; Capriotti, T. Dermatology Nursing, 26 януари 2004 г .; Johnson, L. Инфекции в медицината, 2005; Характеристика: “Лекарствена устойчивост на Staph разпространява в САЩ

Увеличете максимално вашата рутинна грижа за кожата, за да изглеждате по-млади сега.

Изглеждайте добре във всеки фотограф; Как да се грижим за сухи, червени ски; Изненадващи начини за намаляване на бръчките; Забравете чантите под очите си