Monistat 1 актуално

Терапевтичен клас: противогъбично

Използва за Monistat 1

Химически клас: Имидазол

Някои от тези препарати могат да бъдат на разположение без рецепта.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Въпреки че няма специфична информация, сравняваща употребата на тоник миконазол при деца с употреба в други възрастови групи, не се очаква това лекарство да причини различни странични ефекти или проблеми при деца, отколкото при възрастни.

Много лекарства не са изследвани специално при възрастни хора. Поради това може да не е известно дали те работят точно по същия начин, както при младите възрастни. Въпреки че няма специфична информация, сравняваща употребата на тоник миконазол при пациенти в старческа възраст с употреба в други възрастови групи, не се очаква това лекарство да причини различни странични ефекти или проблеми при възрастните хора, отколкото при по-младите възрастни.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Преди да използвате Monistat 1

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Този раздел осигурява информация за правилното използване на редица продукти, съдържащи миконазол. Може да не е специфично за Monistat 1. Моля, прочетете внимателно.

Пазете това лекарство далеч от очите.

Нанесете достатъчно миконазол, за да покриете засегнатата област, и внимателно разтривайте.

Да се ​​използва аерозолната прахообразна форма на миконазол

Да се ​​използва формата на аерозолен разтвор на миконазол

Да се ​​използва прахообразната форма на миконазол

Когато миконазол се използва за лечение на някои видове гъбични инфекции на кожата, върху това лекарство не трябва да се прилага оклузивна превръзка (херметично покритие, като например пластмасова обвивка от кухня). Това може да причини дразнене на кожата. Не прилагайте оклузивна превръзка върху това лекарство, освен ако не сте били насочени към това от Вашия лекар.

За да изчистите напълно инфекцията си, продължете да използвате това лекарство за цялото време на лечение, дори ако състоянието Ви се е подобрило. Не пропускайте никакви дози.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приложете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Съхранявайте резервоара на стайна температура, далеч от топлина и директна светлина. Не замразявайте. Не съхранявайте това лекарство в кола, където може да бъде изложена на екстремна топлина или студ. Не пробивайте дупки в кутията или я хвърлете в огън, дори ако резервоарът е празен.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Ако проблемът с кожата Ви не се подобри в рамките на 4 седмици или ако се влоши, се консултирайте с вашия лекар.

Правилно използване на миконазол

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Посъветвайте се с Вашия лекар възможно най-скоро, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Наличност Rx / OTC Rx и / или OTC

Бременност Категория N Не е класифициран

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

Предпазни мерки при използване на Monistat 1

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Вагинална инфекция на дрожди флуконазол, нистатин локално, клотримазол локално, дифлукан, Acidophilus, миконазол локално

Кожен кандизия нистатин, локално, клотримазол локално, кетоконазол локално, тербинафин, ламизил, миконазол локално

Tinea Corporis клотримазол локално, кетоконазол локално, тербинафин локално, Lotrisone, Lamisil

Фраконазол за перорална торта, нистатин, клотримазол, дифлукан, Acidophilus, миконазол

Monistat 1 странични ефекти

Миконазол локално