нитро-Dur

Използва се за Nitro-Dur

Терапевтичен клас: Антиангинал

Химически клас: нитрат

Нитроглицеринът принадлежи към групата лекарства, наречени нитрати. Тя действа чрез отпускане на кръвоносните съдове и увеличаване на кръвоснабдяването и кислорода в сърцето, като същевременно намалява работното си натоварване. Когато се използва редовно в дългосрочен план, това помага да се предотврати появата на ангина атаки.

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите на трансгрена по отношение на нитроглицерин в педиатричната популация. Безопасността и ефикасността не са установени.

Преди да използвате Nitro-Dur

Съответните проучвания, проведени досега, не са показали гериатрично-специфични проблеми, които биха ограничили полезността на трансгрена по отношение на нитроглицерин при пациенти в старческа възраст. Въпреки това, пациентите в старческа възраст са по-склонни да имат ниско кръвно и свързано с възрастта чернодробно, бъбречно или сърдечно заболяване, което може да наложи повишено внимание и корекция на дозата при пациенти, получаващи трансгелмат на нитроглицерин.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва употребата на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Този раздел предоставя информация за правилното използване на редица продукти, съдържащи нитроглицерин. Може да не е специфичен за Nitro-Dur. Моля, прочетете внимателно.

Използвайте това лекарство точно както е указано от Вашия лекар. Не използвайте повече, не го използвайте по-често и не го използвайте по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар. Тя ще работи само ако е приложена правилно.

Тази форма на нитрати се използва за намаляване на броя на ангиналните атаки за дълго време. Това няма да облекчи атаката, която вече е започнала, защото работи твърде бавно. Мехлемът и пластирът формират лекарството постепенно, за да осигурят ефект от 7 до 10 часа. Консултирайте се с Вашия лекар, ако имате нужда от бързодействащо лекарство за облекчаване на болката при ангина атака.

Трябва да използвате това лекарство първото нещо сутрин и да следвате същата програма всеки ден. Това лекарство работи най-добре, ако всеки ден имате “свободен от наркотици” период, когато не го използвате. Вашият лекар ще насрочи Вашите дози през деня, за да се даде възможност за свободно от наркотици време. Следвайте внимателно схемата на дозиране, за да може лекарството да работи правилно.

Това лекарство се предлага с листовка за пациента. Прочетете и следвайте внимателно инструкциите в листовката. Попитайте Вашия лекар, ако имате някакви въпроси.

За пациенти, които използват маз

За пациенти, използващи пластирната система

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приложете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране.

Правилно използване на нитроглицерин

Ако забравите да носите или промените пластир, поставете колкото се може по-бързо. Ако е време да поставите следващия си пластир, изчакайте дотогава да приложите нов пластир и да пропуснете този, който сте пропуснали. Не прилагайте допълнителни пластири, за да компенсирате пропуснатата доза.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

След като премахнете използвания пластир, го сгънете наполовина заедно с лепките. Уверете се, че сте го изхвърлили извън обсега на деца и домашни любимци.

Ако ще използвате това лекарство за дълго време, е много важно вашият лекар да проверява напредъка ви при редовни посещения, за да се увери, че това лекарство работи правилно. Може да са необходими кръвни изследвания, за да се проверят нежеланите ефекти.

Не използвайте това лекарство, ако приемате riociguat (Adempas®), силденафил (Viagra®), тадалафил (Cialis®) или варденафил (Levitra®). Използването на едно от тези лекарства, докато се лекува с нитроглицерин, може да доведе до тежки спадове на кръвното налягане, замъглено виждане, замаяност, замаяност или припадък. Ако приемате тези лекарства и имате ангина, трябва незабавно да отидете в болницата.

Предпазни мерки при използване на Nitro-Dur

Това лекарство може да причини главоболие. Тези главоболия са знак, че лекарството работи. Не спирайте приема на лекарството или променете времето, през което го използвате, за да избегнете главоболието. Попитайте Вашия лекар, ако можете да приемате аспирин или ацетаминофен за лечение на главоболие.

Може да се появи замаяност, замайване или припадък, особено когато се изправите бързо от легнало или седнало положение. Възможно е да помагате бавно.

Замаяност, замаяност или припадък също е по-вероятно да се появят, ако пиете алкохол, престоявате за дълги периоди от време, упражнявате или ако времето е горещо. Докато употребявате това лекарство, внимавайте да ограничите количеството алкохол, което пиете. Също така, полагайте допълнителни грижи по време на тренировка или горещо време или ако трябва да останете дълго време.

Не спирайте да използвате това лекарство, без първо да се консултирате с Вашия лекар. Вашият лекар може да поиска постепенно да намалите сумата, която използвате, преди да го спрете напълно.

Кажете на лекаря, който отговаря, че използвате това лекарство, преди да го направите с магнитно резонансно изображение (ЯМР). Изгаряния на кожата могат да се появят на мястото, където се използва пластирът по време на тази процедура. Посъветвайте се с Вашия лекар, ако пластирът трябва да бъде отстранен, преди да бъде направен MRI сканиране. Може да се наложи да поставите нов пластир след процедурата.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Нитро-ДъР Странични ефекти

Нитро-Дюр (нитроглицерин)

Потърсете спешна помощ незабавно, ако възникне някой от следните симптоми на предозиране

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

Ангина аспирин, амлодипин, метопролол, атенолол, карведилол, Norvasc

Сърдечен пристъп Plavix, лизиноприл, аспирин, метопролол, атенолол, варфарин

Ангина Пектори Профилактика аспирин, метопролол, атенолол, дилтиазем, нитроглицерин, Toprol-XL

Сърдечна недостатъчност лизиноприл, амлодипин, метопролол, фуроземид, карведилол, Ласикс