монокет

Терапевтичен клас: Антиангинал

Използва за Monoket

Химически клас: нитрат

Изосорбид мононитрат принадлежи към групата лекарства, наречени нитрати. Тя действа чрез отпускане на кръвоносните съдове и увеличаване на кръвта и кислорода към сърцето, като същевременно намалява натоварването. Когато се използва редовно в дългосрочен план, това помага да се предотврати появата на ангина атаки.

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите на изосорбид мононитрат в педиатричната популация. Безопасността и ефикасността не са установени.

Съответните проучвания, проведени досега, не показват гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на изосорбид мононитрат при пациенти в старческа възраст. Въпреки това, пациентите в старческа възраст са по-склонни да получат тежко кръвно налягане и свързани с възрастта чернодробни, бъбречни или сърдечни проблеми, което може да изисква повишено внимание и корекция на дозата при пациенти, получаващи изосорбид мононитрат.

Преди да използвате Monoket

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва употребата на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Този раздел осигурява информация за правилното използване на редица продукти, съдържащи изосорбид мононитрат. Може да не е специфично за Monoket. Моля, прочетете внимателно.

Вземете това лекарство точно както е указано от Вашия лекар. Не го приемайте повече, не го приемайте по-често и не го приемайте за по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар.

Тази форма на нитрати се използва за намаляване на броя на ангиналните атаки за дълго време. Това няма да облекчи атаката, която вече е започнала, защото работи твърде бавно. Формата с удължено освобождаване постепенно освобождава лекарството, за да осигури ефектът му от 8 до 10 часа. Консултирайте се с Вашия лекар, ако имате нужда от бързодействащо лекарство за облекчаване на болката при ангина атака.

Трябва да приемате това лекарство първото нещо сутрин и да следвате същата схема всеки ден. Това лекарство работи най-добре, ако всеки ден имате “свободен от наркотици” период, когато не го приемате. Вашият лекар ще насрочи Вашите дози през деня, за да се даде възможност за свободно от наркотици време. Следвайте внимателно схемата на дозиране, за да може лекарството да работи правилно.

Поглъщайте таблетката с удължено освобождаване цялото с половин чаша вода. Не го разделяйте, не го смачквайте или не го дъвчете.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Ако ще приемате това лекарство от дълго време, е много важно Вашият лекар да проверява напредъка Ви при редовни посещения, за да се увери, че това лекарство работи правилно. Може да са необходими кръвни изследвания, за да се проверят нежеланите ефекти.

Правилно използване на изосорбид мононитрат

Не използвайте Риокигат (Adempas®), силденафил (Viagra®), тадалафил (Cialis®) или варденафил (Levitra®), докато приемате това лекарство. Използването на тези лекарства заедно може да понижи кръвното Ви налягане и да доведе до замъглено виждане, замаяност, замайване или припадък. Ако приемате тези лекарства и имате ангина, трябва незабавно да отидете в болницата.

Това лекарство може да причини главоболие. Тези главоболия са знак, че лекарството работи. Не спирайте приема на лекарството или променете времето, през което го използвате, за да избегнете главоболието. Ако имате силна болка, говорете с Вашия лекар.

Може да се появи замаяност, замайване или припадък, особено когато се изправите бързо от легнало или седнало положение. Възможно е да помагате бавно.

Замаяност, замаяност или припадък също е по-вероятно да се появят, ако пиете алкохол, престоявате за дълги периоди от време, упражнявате или ако времето е горещо. Докато приемате това лекарство, внимавайте да ограничите количеството алкохол, което пиете. Също така, полагайте допълнителни грижи по време на тренировка или горещо време или ако трябва да останете дълго време.

Не спирайте да използвате това лекарство, без първо да се консултирате с Вашия лекар. Вашият лекар може да поиска постепенно да намалите сумата, която използвате, преди да го спрете напълно.

Уверете се, че всеки лекар или зъболекар, който ви лекува, знае, че използвате това лекарство. Може да се наложи да преустановите употребата на това лекарство няколко дни, преди да имате медицински изследвания.

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или без рецепта (лекарства без рецепта) и билкови или витаминни добавки.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Предпазни мерки при използване на Monoket

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Потърсете спешна помощ незабавно, ако възникне някой от следните симптоми на предозиране

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Monoket странични ефекти

Monoket (изосорбид мононитрат)

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Ангина аспирин, амлодипин, метопролол, атенолол, карведилол, Norvasc, Coreg, пропранолол

Сърдечна недостатъчност лизиноприл, амлодипин, метопролол, фуроземид, карведилол, Ласикс, варфарин, дигоксин

Ангина Пектори Профилактика аспирин, метопролол, атенолол, дилтиазем, нитроглицерин, Toprol-XL, нифедипин, нитростат

 Или се присъединете към групата за поддръжка на Monoket, за да се свържете с други, които имат подобни интереси.