мирапекс

Терапевтичен клас: антипаркинсонов

Използва за Mirapex

Фармакологичен клас: Допаминов агонист

Прамипексол се използва също и за лечение на Синдром на неспокойни крака (RLS). RLS е неврологично разстройство, което засяга усещането и движението в краката и кара краката да се чувстват неудобно. Това води до неустоимото чувство на желание да преместите краката си, за да ги накарате да се чувстват комфортно.

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите на прамипексол в педиатричната популация. Безопасността и ефикасността не са установени.

Съответните проучвания, извършени до този момент, не показват гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на прамипексол при пациенти в старческа възраст. Пациентите в старческа възраст обаче са по-склонни да развият халюцинации (виждат, слушат или усещат несъществуващи нежелани реакции), което може да изисква повишено внимание при пациенти, приемащи прамипексол.

Преди да използвате Mirapex

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Този раздел осигурява информация за правилното използване на редица продукти, съдържащи прамипексол. Може да не е специфично за Mirapex. Моля, прочетете внимателно.

Приемайте това лекарство само според указанията на Вашия лекар. Не използвайте повече, не го използвайте по-често и не го използвайте по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар.

Прочетете внимателно листовката за пациента преди да приемете това лекарство. Говорете с Вашия лекар, ако имате някакви въпроси.

Може да приемате това лекарство със или без храна. Приемът на това лекарство с храна може да намали гаденето.

Поглъщайте таблетката с удължено освобождаване цяла. Не го разбивайте, смачквайте или дъвчете.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Ако сте пропуснали доза с таблетки с удължено освобождаване и сте на по-малко от 12 часа от обичайното време, приемете го възможно най-бързо и вземете следващата си доза в нормално време. Ако пропуснете доза и сте повече от 12 часа от обичайното си време, пропуснете пропуснатата доза и вземете следващата си доза в нормално време.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Правилно използване на прамипексол

Много е важно вашият лекар да проверява напредъка ви при редовни посещения. Това ще позволи да се променят дозите ви и да се проверят всички нежелани ефекти.

Не спирайте приема на това лекарство, без да се консултирате предварително с Вашия лекар. Вашият лекар може да поиска постепенно да намалите сумата, която приемате, преди да го спрете напълно.

Хората, приемащи прамипексол, съобщават за заспиване без предупреждение по време на ежедневните си дейности, включително шофиране, което понякога е довело до инциденти. Това може да се случи едва една година след приемането на лекарството. Уверете се, че знаете как реагирате на това лекарство, преди да шофирате, да работите с машини или да правите каквото и да било друго, което може да бъде опасно, ако не сте бдителни, добре координирани или сте способни да мислите или да видите добре.

Това лекарство ще добави към ефектите на алкохола и други депресанти на ЦНС (лекарства, които ви карат да сте сънлив или по-малко бдителни). Някои примери за депресанти на ЦНС са антихистамини или лекарства за сенна хрема или настинка, седативи, успокоителни средства или лекарства за сън, лекарства за болкоуспокояващи или наркотици, барбитурати или медикаменти за пристъпи, мускулни релаксанти или анестетици, включително някои зъбни анестетици. Проверете при Вашия лекар, преди да приемете някое от горните, докато приемате това лекарство.

Може да се появи замаяност, замаяност или припадък, особено когато се изправите внезапно от легнало или седнало положение. Тези симптоми са по-вероятни, когато започнете приема на това лекарство или когато се увеличи дозата. Възможно е да помагате бавно. Ако имате този проблем, говорете с Вашия лекар.

При някои пациенти може да възникнат халюцинации (виждане, слух или усещане на несъществуващи нежелани реакции). Това е по-често при пациенти в старческа възраст. Ако имате халюцинации, попитайте Вашия лекар.

Проверявайте незабавно Вашия лекар, ако имате тъмна урина, треска, мускулни спазми, мускулни болки или скованост или необичайна умора или слабост. Те могат да бъдат симптоми на състояние, наречено рабдомиолиза.

Някои хора, които са използвали това лекарство, са имали необичайни промени в поведението си, като например проблеми с хазарта, повишено сексуално желание или натрапчиво ядене. Говорете с Вашия лекар, ако това ви е причина за безпокойство.

Предпазни мерки при използване на Mirapex

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или без рецепта (лекарства без рецепта) и билкови или витаминни добавки.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Мирапекс странични ефекти

Mirapex (прамипексол)

Достъпност само за Rx

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Синдром на неспокойни крака ропинирол, прамипексол, Requip, леводопа, Хоризант, Neupro, габапентин енакарбил, ротиготин

Болестта на Паркинсон Екселон, ропинирол, бензтропин, синемет, прамипексол, карбидопа / леводопа, амантадин, Requip

Периодично разстройство на движението на крайниците клоназепам, баклофен, клонопин, ропинирол, прамипексол, репип, леводопа, лиорезал