Ухапвания от комари: симптоми и видове заболявания, причинявани от комари, и как да се предотвратят тях

Повечето хора, които получават вируса на Западен Нил, нямат никакви симптоми. Около 1 на 5 ще има треска и други грипоподобни симптоми. Усещането за износване може да отнеме месеци, за да изчезне напълно. Няколко хора получават по-сериозна инфекция, която причинява подуване на мозъка или менингит. Има много малък шанс да умрете.

Хората в 48 от 50-те държави на САЩ, Африка, Европа, Близкия Изток и Западна и Централна Азия са имали Западен Нил.

Комарите могат да предават вируси, които причиняват възпаление около мозъка и гръбначния мозък. (Набъбването на мозъка със сериозна инфекция от Западен Нил е вид енцефалит).

Какъв тип бихте могли да получите зависи от това къде сте

Вашият лекар може да ви даде лекарство за облекчаване на треска и болки в гърлото. Ще имате нужда от спешна помощ незабавно за тежки симптоми, като объркване, гърчове и мускулна слабост, за да предотвратите увреждане на мозъка и други усложнения.

Можете да направите снимки, за да предотвратите появата на японски енцефалит, преди да пътувате до района.

Първо открит в Африка през 1940 г., този вирус се разпространи в Южна и Централна Америка, Мексико, Карибите, Югоизточна Азия и Тихоокеанските острови.

Повечето хора не знаят, че имат Зика. Симптомите са леки и обикновено се провеждат по-малко от седмица. Може да имате треска, болки в ставите или мускулите, болки в кръста или обрив.

Вирусът е свързан с по-сериозни проблеми: случаи на синдром на Guillain-Barre и дефект при раждането, наречен микроцефалия.

Guillain-Barre е нарушение на нервната система, което може да причини слабост и парализа. Повечето хора се възстановяват с течение на времето.

Микроцефалията кара бебешката глава да бъде малка и да не се развива напълно. Бебетата с това състояние може да имат забавяне на развитието и интелектуалната им система и други проблеми.

Няма ваксина за предотвратяване на вируса. CDC препоръчва на бременните жени да избягват пътуване до зони с продължаващи инфекции на Zika.

Увеличете максимално вашата рутинна грижа за кожата, за да изглеждате по-млади сега.

Изглеждайте добре във всеки фотограф; Как да се грижим за сухи, червени ски; Изненадващи начини за намаляване на бръчките; Забравете чантите под очите си