Таблетки с контролирано освобождаване

Облекчаване на симптомите на задръстване на синусите, натиск, хрема и кихане поради настинки, инфекции на горните дихателни пътища и алергии. Може да се използва и при други състояния, определени от Вашия лекар.

Таблетките с контролирано освобождаване Nalex-A са антихистаминова и деконгестантна комбинация. Антихистаминът действа, като блокира действието на хистамин, което помага за намаляване на симптомите като воднисти очи и кихане. Деконгестантът стимулира синусите и назалното дрениране, което облекчава задръстванията и натиска.

Свържете се незабавно с Вашия лекар или медицински специалист, ако някое от тях се отнася за Вас.

Някои медицински състояния могат да взаимодействат с таблетки с контролирано освобождаване Nalex-A. Уведомете Вашия лекар или фармацевт, ако имате някакви медицински състояния, особено ако някое от изброените по-долу се отнася за Вас

Някои лекарства могат да взаимодействат с Nalex-таблетки с контролирано освобождаване. Уведомете Вашия лекар, ако приемате други лекарства, особено някои от изброените по-долу

Това може да не е пълен списък на всички взаимодействия, които могат да възникнат. Попитайте Вашия медицински специалист, ако таблетките с контролирано освобождаване на Nalex-A могат да взаимодействат с други лекарства, които приемате. Проверете при вашия доставчик на здравни грижи, преди да започнете, спрете или променете дозата на което и да е лекарство.

Използвайте таблетки с контролирано освобождаване Nalex-A, съгласно указанията на Вашия лекар. Проверете етикета на лекарството за точни указания за дозиране.

Посъветвайте се с вашия доставчик на здравни грижи за всички въпроси, които може да имате относно използването на Nalex-A таблетки с контролирано освобождаване.

Всички лекарства могат да причинят нежелани реакции, но много хора нямат никакви или незначителни странични ефекти. Консултирайте се с Вашия лекар, ако някоя от тези най-често срещани нежелани лекарствени реакции се запази или стане притеснителна

Запек; диария; виене на свят; сънливост; възбудимост; главоболие; загуба на апетит; гадене; Нервност или тревожност; Проблеми със съня; разстроен стомах; повръщане; слабост.

Тежки алергични реакции (обрив, уртикария, затруднено дишане, стягане в гърдите, подуване на устата, лицето, устните или езика); Затруднено уриниране или неспособност за уриниране; Бърз или неравномерен сърдечен ритъм; халюцинации; припадъци; Силна замаяност, замаяност или главоболие; тремор; Проблеми със съня; Промени в зрението.

Това не е пълен списък на всички нежелани реакции, които могат да възникнат. Ако имате въпроси относно нежеланите реакции, свържете се с вашия доставчик на здравни услуги. Посъветвайте се с Вашия лекар за медицински съвет за нежелани реакции. За да съобщите за нежелани реакции на съответната агенция, моля, прочетете Ръководството за проблеми с докладването на FDA.

Свържете се с 1-800-222-1222 (Американската асоциация на центровете за контрол на отравянията), местния център за контрол на отровите (http://aapcc.org) или спешното отделение незабавно. Симптомите могат да включват замъглено виждане; объркване; халюцинации; припадъци; Силна замаяност, замаяност или главоболие; Тежка сънливост; Необичайно бърз, бавен или неравномерен сърдечен ритъм; повръщане.

Съхранявайте Nalex-таблетки с контролирано освобождаване при стайна температура, между 59 и 86 градуса F (15 и 30 градуса С). Съхранявайте далеч от топлина, влага и светлина. Не съхранявайте в банята. Пазете Nalex-таблетките с контролирано освобождаване извън обсега на деца и далеч от домашни любимци.

Тази информация не трябва да се използва, за да се реши дали да се приемат Nalex-A таблетки с контролирано освобождаване или каквото и да е друго лекарство. Само вашият доставчик на здравни услуги има познания и обучение, за да реши кои лекарства са подходящи за Вас. Тази информация не одобрява каквото и да е лекарство като безопасно, ефективно или одобрено за лечение на всеки пациент или здравословно състояние. Това е само кратко резюме на общата информация за таблетките с контролирано освобождаване Nalex-A. Той не включва цялата информация за възможните употреби, указания, предупреждения, предпазни мерки, взаимодействия, нежелани ефекти или рискове, които могат да се отнасят за таблетки с контролирано освобождаване Nalex-A. Тази информация не е специфична медицинска помощ и не замества информацията, която получавате от вашия доставчик на здравни услуги. Трябва да поговорите с вашия доставчик на здравни услуги за пълна информация относно рисковете и ползите от използването на таблетки с контролирано освобождаване на Nalex-A.