Нитрофурантоин (перорален начин)

Ако Вие или Вашето дете ще приемате това лекарство от дълго време, е много важно Вашият лекар да Ви проверява при редовни посещения за всички проблеми или нежелани реакции, които могат да бъдат причинени от това лекарство.

Ако симптомите на Вашето дете не се подобрят в рамките на няколко дни или ако се влошат, се консултирайте с Вашия лекар.

Диабетните пациенти, които използват тестове за захар в урината, трябва да внимават при употребата на това лекарство. Нитрофурантоинът може да доведе до фалшиви резултати при някои тестове за захар в урината. Проверете при Вашия лекар преди да промените диетата си или дозата на Вашето лекарство за диабет.

Може да възникнат проблеми с черния дроб, докато използвате това лекарство. Спрете да използвате това лекарство и веднага се консултирайте с Вашия лекар, ако имате повече от един от следните симптоми: болка в стомаха или нежност, глинести изпражнения, тъмна урина, намален апетит, повишена температура, главоболие, сърбеж, загуба на апетит, гадене Повръщане, кожен обрив, подуване на краката или долните крака, необичайна умора или слабост, или жълти очи или кожа.

Кажете веднага на лекаря си, ако започнете да имате изтръпване, изтръпване или изгаряне на болки в ръцете, ръцете, краката или краката. Те могат да бъдат симптоми на състояние, наречено периферна невропатия.

Нитрофурантоинът може да причини диария, а в някои случаи може да бъде тежък. Не приемайте лекарства за лечение на диария, без първо да се консултирате с Вашия лекар. Лекарствата против диария могат да влошат диарията или да я издържит по-дълго. Ако имате някакви въпроси относно това, или ако леката диария продължава или се влоши, консултирайте се с Вашия лекар.

Това лекарство може да причини урината да стане ръждиво-жълт до кафяв. Този страничен ефект не изисква медицинска помощ.