Нитроглицерин (трансдермален път) правилна употреба

Дозирането

Пропусната доза

Използвайте това лекарство точно както е указано от Вашия лекар. Не използвайте повече, не го използвайте по-често и не го използвайте по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар. Тя ще работи само ако е приложена правилно.

Тази форма на нитрати се използва за намаляване на броя на ангиналните атаки за дълго време. Това няма да облекчи атаката, която вече е започнала, защото работи твърде бавно. Мехлемът и пластирът формират лекарството постепенно, за да осигурят ефект от 7 до 10 часа. Консултирайте се с Вашия лекар, ако имате нужда от бързодействащо лекарство за облекчаване на болката при ангина атака.

Трябва да използвате това лекарство първото нещо сутрин и да следвате същата програма всеки ден. Това лекарство работи най-добре, ако всеки ден имате “свободен от наркотици” период, когато не го използвате. Вашият лекар ще насрочи Вашите дози през деня, за да се даде възможност за свободно от наркотици време. Следвайте внимателно схемата на дозиране, за да може лекарството да работи правилно.

Това лекарство се предлага с листовка за пациента. Прочетете и следвайте внимателно инструкциите в листовката. Попитайте Вашия лекар, ако имате някакви въпроси.

За пациенти, които използват маз

За пациенти, използващи пластирната система

съхранение

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приложете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране.

Ако забравите да носите или промените пластир, поставете колкото се може по-бързо. Ако е време да поставите следващия си пластир, изчакайте дотогава да приложите нов пластир и да пропуснете този, който сте пропуснали. Не прилагайте допълнителни пластири, за да компенсирате пропуснатата доза.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

След като премахнете използвания пластир, го сгънете наполовина заедно с лепките. Уверете се, че сте го изхвърлили извън обсега на деца и домашни любимци.