Никотин (орален път, оромукозен път) описание и търговски марки

Никотинови орални дъвки и таблетки се използват, за да ви помогнат да спрете да пушите. Никотинът се абсорбира от смолата или таблетката в устата и влиза в кръвния поток. Това замества никотина, който ще получите от пушенето, и прави отнемането на нежеланото пушене по-малко тежко. Количеството никотин намалява с течение на времето до спиране на употребата.

Това лекарство е на разположение без рецепта, но е необходимо доказателство за възрастта (на 18 или повече години).

Канадска марка

Този продукт се предлага в следните дозови форми

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите на перорален никотин в педиатричната популация. Безопасността и ефикасността не са установени. Малките количества никотин могат да причинят сериозни нежелани реакции при деца, а подсладените таблетки съдържат достатъчно никотин, за да причинят проблеми, включително използваните парчета.

Няма информация относно връзката на възрастта с ефектите на перорален никотин при гериатрични пациенти.

Ромбична / таблетка; Gum

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Уведомете вашия медицински специалист, ако приемате друго лекарство с рецепта или лекарство без рецепта.

алергии

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Педиатрична

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Използвайте това лекарство точно както е указано в раздела за дозиране на етикета. Попитайте Вашия лекар или фармацевт, ако имате някакви въпроси.

Гериатрична

бременност

кърмене

Това лекарство се предлага с брошура с инструкции за пациента. Прочетете внимателно тези инструкции и ги следвайте.

Също така е важно да използвате програма за спиране на тютюнопушенето, която може да включва образование, консултиране и психологическа подкрепа. Това може да Ви улесни при спирането на пушенето.

Лекарствени взаимодействия

Започнете да използвате това лекарство в деня на напускане, дори ако не сте в състояние незабавно да спрете да пушите.

Други взаимодействия

Дъвка

Други медицински проблеми

Таблетки

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Опаковайте използваните парчета гума в хартия и ги изхвърлете в кошчето. Ако извадите една подсладена таблетка, преди тя да се разтваря, обвийте я с хартия и я изхвърлете в кошчето. Уверете се, че венците или таблетките са извън обсега на деца и домашни любимци.

Важно е да приключите напълно програмата. Ако трябва да използвате орален никотин за по-дълъг период от време, консултирайте се с Вашия лекар.

Бременните жени трябва да използват това лекарство само според указанията на лекар. Цигареният дим може сериозно да навреди на детето ви. Опитайте се да спрете да пушите, без да използвате лекарства. Въпреки че се смята, че това лекарство е по-безопасно от пушенето, рисковете за Вашето дете от това лекарство не са напълно известни.

Никотиновите продукти трябва да се съхраняват на място, недостъпно за деца и домашни любимци. Малките количества никотин могат да причинят сериозни нежелани реакции при деца и използването на смоли или бонбони може да съдържа достатъчно никотин, за да причини проблеми. Ако смолата или бонбоните се поглъщат, свържете се незабавно с Вашия лекар или центъра за отравяния.

Ако дъвката ви се придържа към вашата стоматологична работа или причинява разхлабени пломби, обърнете се към Вашия лекар или зъболекар.

Това лекарство съдържа натрий. Говорете с Вашия лекар, ако приемате диета с ограничен натрий.

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или без рецепта (лекарства без рецепта) и билкови или витаминни добавки.

Дозирането

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

съхранение

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Потърсете спешна помощ незабавно, ако възникне някой от следните симптоми на предозиране

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.