Никотинови лепенки – преглед на темата

Никотиновият пластир прилича на извънгабаритна лепяща превръзка. Външната част на пластира се придържа към кожата ви, докато вътрешната част се притиска и бавно освобождава никотин в кожата ви. Вижте снимка за това как да използвате тези пластири, за да се откажете от пушенето или да престанете да използвате бездимен тютюн.

Съгласно Закона за достъпни грижи, много планове за здравно осигуряване ще покриват услугите за профилактика, включително прегледи, ваксинации и тестове за скрининг, без никакви разходи за вас. Научете повече.

Център за здравно осигуряване

Никотиновите пластири се предлагат във форми, които осигуряват постоянна доза никотин за 16 или 24 часа.

24-часовият пластир може да предизвика нарушения на съня, като затруднения при сън или необичайно ярки сънища. Премахването на пластира няколко часа преди заспиването може да спре проблемите със съня.

Изборът на правилната сила на кръпката е важен за Вашия успех при отказване от пушенето. Ако тежите повече от 100 фунта (45.36 кг), започнете с най-високата доза пластир. Говорете с Вашия лекар или фармацевт за повече помощ при избора на подходяща сила на пластира.

Използването на никотинови пластири обикновено трае от 8 до 10 седмици, но това може да варира в зависимост от индивида и марката на пластира. Ако смятате, че трябва да използвате пластира за по-дълъг период от време, консултирайте се с Вашия лекар.

Вашият шанс за отказване може да се увеличи, ако използвате никотинова смола, инхалатори или подсладени таблетки или бупропион заедно с пластира. Можете да поговорите с лекаря си за комбинирането на пластира с друга никотинова заместителна терапия или лекарство за отказване от пушене.

Прочетете и следвайте инструкциите, приложени към лекарството, както и всички, дадени от Вашия лекар; Нанесете пластира върху чиста, безкорабна част на кожата между шията и талията, като горната част на ръката, рамото или гърба; Не прилагайте пластира на едно и също място отново и отново. Намерете няколко местоположения и ги завъртете. Това ще намали проблемите с кожно дразнене; Носете пластира цял ден. Не го поставяйте и го свалете като заместител на цигара. Не го изваждайте, за да пушите цигара; Някои марки никотинови пластири са в няколко силни страни. Най-напред използвайте най-голямата (най-висока якост) пластир, след което превключете на по-малките (по-ниски) пластири според препоръчаната от производителя програма; Замяна на пластира ежедневно.