Не е необходимо фитнес: как да се приспособим у дома

Искаш да се оправиш. Но не искате да се присъедините към здравен клуб – това е прекалено скъпо, няма удобен за Вас салон или може би сте само независимият тип. Или може би вече сте член на фитнес, но вашият график е прекалено маниачен, за да избягате.

Затопляне; Сърдечно-съдова (аеробна) тренировка; Упражнения за съпротива (изграждане на сила); Гъвкавостта се движи; Колоездене

Това оставя работа у дома. Но може ли наистина да получите страхотна тренировка, без да напускате къщата?

Абсолютно, казва Кевин Стийл, д-р, физиолог и вицепрезидент на 24-часовите фитнес центрове.

В днешния свят реалността е, че хората нямат време да ходят на място всеки ден “, казва той.” И последователността е ключова.

Вярвайте или не, казва Стийл, в 24-часовата фитнес, те насърчават хората да се тренират у дома си както във фитнеса. По този начин те са по-подходящи да приемат фитнес като начин на живот. “Основното нещо е, че правиш нещо, някъде, понякога”, казва той.

Стийл и други специалисти по фитнес казват, че не е нужно много усилия или пари за проектиране на ефективна тренировъчна програма у дома. Неща като фиксирани топки, гири, упражняващи ленти или тръби, както и ленти с натискане нагоре са евтин начин да се създаде рутина, която да работи на всички основни мускулни групи.

Но дори и без подложки или машини, можете да изградите мускули и да горят калории.

“Ако някой иска да започне, те могат да се разхождат бързо, а след това да упражняват коремни упражнения и лицеви упражнения”, казва Ричард Вейл, MD, CDE физиолог по физически упражнения и консултант по отслабване.

Според Steele ефективната фитнес програма има пет компонента, които можете да направите у дома си

Загряването може да бъде лесна разходка навън или на неблагодарна, или бавно темпо на неподвижен велосипед. За сърдечно-съдовата част, пеша или педал по-бързо, направете стъпка аеробика с видео, или скачане въже – каквото ви се радва, че получава сърдечен ритъм нагоре.

Съпротивителната част може да бъде толкова проста, колкото клякането, натискането и коремните хрускания. Или можете да работите с малки дъмбели, тежест, ленти или тръби.

Докато упражнявате, трябва да броите между …

Докато упражнявате, трябва да броите между …