Нети саксии за синусоидни проблеми: работят ли?

Ако сте един от милионите много хора в света, които се занимават със синусовите проблеми, знаете колко нещастие може да има болка в лицето и запушени носни пасажи. При търсенето на облекчение много хора, страдащи от синусите, са се обърнали към напояването с назален физиологичен разтвор – терапия, която използва разтвор на сол и вода, за да изчисти носните проходи.

Ухо, нос и гърло хирурзи препоръчват назално напояване с Neti гърне или друг метод за техните пациенти, които са претърпели операция на синусите, за да отстранят crusting в носа пасажи. Много хора със симптоми на синусите от алергии и дразнители на околната среда също започнаха редовно да използват Нети гърнета или други назални напоителни устройства, като твърдят, че тези устройства облекчават задръстванията, болката и натиска на лицето. Изследванията подкрепят тези твърдения, като установяват, че назалното напояване може да бъде ефективен начин за облекчаване на синусовите симптоми, когато се използва заедно със стандартни синусови лечения. За някои хора, назалното напояване може да доведе до облекчаване на симптомите на синусите без използване на медикаменти.

Основното обяснение за това как работи нети гърнето е, че той изтънява слуз и помага да се промие от носните проходи.

Едно по-биологично обяснение за това как работи нети гърнето е свързано с малки, подобни на коса структури, наречени реснички, които линизират вътрешността на носната и синусовата кухина. Тези реснички се движат назад и напред, за да натиснат слузта или до гърлото, където може да се погълне, или до издухване на носа. Соленият разтвор може да помогне да се увеличи скоростта и да се подобри координацията на ресничките, така че те да могат по-ефективно да отстранят алергените и другите дразнители, които причиняват проблеми със синусите.

Как да намалите / лекувате сезонните алергии при деца.