Нети гърне: може ли да изчистите носа си?

Нети пот е контейнер, предназначен да изплакне отломки или слуз от носната ви кухина. Може да използвате нети гърне за лечение на симптоми на назална алергия, проблеми със синусите или настинки.

Ако решите да направите свой собствен морски разтвор, важно е да използвате бутилирана вода, която е била дестилирана или стерилизирана. Водата от чешмата е приемлива, ако е преминала през филтър с размер на порите 1 микрона или по-малък, или ако е бил варен няколко минути, след което се оставя да се охлади, докато бъде хладък.

За да използвате нети гърнето, наклонете главата си настрани над мивката и поставете гърлото на нети гърнето в горната ноздра. Дишайки през отворената си уста, леко изсипете солевия разтвор в горната си ноздра, така че течността да се оттича през долната ноздра. Повторете от другата страна.

Непременно да изплакнете напоителното устройство след всяка употреба с подобно дестилирана, стерилна, предварително варена и охладена или филтрирана вода и да оставите отворена на сухо на въздуха.

Нети саксиите често се предлагат в аптеките и магазините за здравословни храни, както и онлайн. Говорете с Вашия лекар, за да видите дали назалното изплакване е точно за Вас.

с

Посетете Вашия лекар