Неларабин (интравенозно приложение)

Много е важно Вашият лекар да проверява напредъка Ви при редовни посещения, за да се увери, че това лекарство работи правилно. Може да са необходими кръвни изследвания, за да се проверят нежеланите ефекти.

Уверете се, че Вашият лекар знае, ако сте бременна или кърмите, преди да приемете това лекарство. Употребата на това лекарство, докато сте бременна, може да увреди вашето бебе. Използвайте ефективна форма на контрол на раждаемостта, за да не забременявате. Ако смятате, че сте забременели, докато използвате лекарството, незабавно уведомете Вашия лекар.

Неларабин може да причини сериозни проблеми с нервната система. Това може да е по-вероятно при пациенти, които са лекувани с рак или радиационно лечение на главата или гърба в миналото. Проверявайте незабавно Вашия лекар, ако някой от тези симптоми се появи с това лекарство: изтръпване и изтръпване в ръцете, пръстите, краката или пръстите на ръцете, екстремна сънливост, гърчове, тромавост или нестабилност при ходене или слабост в ръцете, ръцете и краката , Или крака.

Докато сте лекувани с неларабин и след като спрете лечението с него, не правете никакви имунизации (ваксинации) без одобрението на лекаря. Неларабин може да понижи резистентността на тялото ви и има вероятност да получите инфекцията, която имунизацията има за цел да предотврати. Освен това, други лица, живеещи във вашето домакинство, не трябва да приемат орална полиомиелитна ваксина, тъй като има шанс те да предадат вируса на полиомиелит на вас. Също така избягвайте хора, които са приемали перорална ваксина срещу полиомиелит през последните няколко месеца. Не се приближавайте до тях и не оставайте в една стая с тях за много дълго време. Ако не можете да вземете тези предпазни мерки, трябва да обмислите използването на защитна маска за лице, която покрива носа и устата.

Неларабин може временно да намали броя на белите кръвни клетки в кръвта Ви, което увеличава вероятността от инфекция. Той може също така да намали броя на тромбоцитите, които са необходими за правилното кръвосъсирване. Ако това се случи, има някои предпазни мерки, които можете да предприемете, особено когато кръвната Ви стойност е ниска, за да намалите риска от инфекция или кървене

Това лекарство може да доведе до замайване, замаяност, сънливост или по-малко бдителност, отколкото обикновено. Ако се появи някоя от тези нежелани реакции, не шофирайте, не работете с машини или правете нищо друго, което може да бъде опасно, ако сте замаяни или не сте бдителни, докато приемате неларабин.