Мускулни релаксанти за болки в шията

Мускулните релаксанти понякога се комбинират с друго лекарство. Например, Norgesic съчетава орфенадрин с аспирин и кофеин.

Мускулните релаксиращи лекарства отпускат мускулите и могат да помогнат за намаляване на болката при хора, които имат мускулни спазми. Мускулно-релаксиращите ефекти на тези лекарства най-вероятно са резултат от тяхната способност да потискат централната нервна система.

Мускулните релаксанти може да бъдат полезни, когато тежките мускулни спазми последват началото на болки в шията.

Мускулните релаксанти обикновено се използват за лечение на мускулни спазми при болки в шията. Но има малко изследвания за тяхното използване за болки в шията. 1

Всички лекарства имат странични ефекти. Но много хора не усещат страничните ефекти или са способни да се справят с тях. Посъветвайте се с Вашия фармацевт относно страничните ефекти на всяко лекарство, което приемате. Страничните ефекти също са изброени в информацията, която се предлага с Вашето лекарство.

Ето някои важни неща, за които трябва да се замислите

Обадете се незабавно на Вашия лекар или на други аварийни служби

Страничните ефекти включват

Тези лекарства се приемат най-добре преди лягане. Ако използвате едно по време на събуждане, стриктно избягвайте шофиране, работа с машини или извършвате подобни дейности, които биха могли да бъдат опасни за вас или за другите, ако станете сънливи.

Вижте “Справочник за лекарствата” за пълен списък на нежеланите реакции. (Справката за лекарствата не е налице във всички системи.)

Мускулните релаксанти се препоръчват само за първоначално, краткосрочно лечение на болки в шията.

Обикновено ползите от лекарството са по-важни от всички незначителни странични ефекти; Нежеланите реакции може да изчезнат, след като приемете лекарството известно време; Ако нежеланите реакции все още ви притесняват и се чудите дали трябва да продължите да приемате лекарството, се обадете на Вашия лекар. Той или тя може да намали дозата или да промени Вашето лекарство. Не внезапно прекратявайте приема на лекарството, освен ако не Ви каже лекарят.

Проблем с дишането; Подуване на лицето, устните, езика или гърлото.

Диазепам и каризопродол не се препоръчват за употреба от

Медицината е един от многото инструменти, които Вашият лекар трябва да лекува за здравен проблем. Приемането на лекарства, както предлага вашият лекар, ще подобри Вашето здраве и може да предотврати бъдещи проблеми. Ако не вземате правилно лекарствата си, може да изложите на риск здравето си (и може би живота си).

Има много причини, поради които хората имат проблеми с приемането на лекарството си. Но в повечето случаи има нещо, което можете да направите. За предложения как да работите по общи проблеми, като приемате лекарства по предписание.

Последващата грижа е ключова част от Вашето лечение и безопасност. Не забравяйте да направите и отидете на всички срещи и се обадете на Вашия лекар, ако имате проблеми. Също така е добре да знаете резултатите от тестовете си и да запазите списък с лекарствата, които приемате.

Попълнете новата формуляр за информация за лекарства (PDF) (Какво представлява PDF документ?), За да ви помогне да разберете това лекарство.

Биндер А (2008). Болка в шията, дата на търсене май 2007 г. Онлайн версия на BMJ Клинични доказателства: http: //www.clinicalevidence.

Уилям Х. Blahd, Jr., MD, FACEP – Спешна медицинска помощ; Робърт Б. Келер – Ортопедия

14 ноември 2014 г.

Възможна зависимост или зависимост; Сънливост; Суха уста; Задържане на урина.

Бременни жени; Възрастни; Хората, които имат депресия или анамнеза за пристрастяване към наркотици или алкохол.