Морфин и налтрексон (орален път)

Дозирането

Пропусната доза

Морфин и налтрексон комбинация капсули с удължено освобождаване са предназначени само за опиоид-толерантни пациенти. Ако не сте сигурни дали сте опиоид-толерантни, консултирайте се с Вашия лекар преди да използвате това лекарство.

Това лекарство трябва да е снабдено с лекарствен наръчник. Прочетете внимателно тези инструкции и ги следвайте. Попитайте Вашия лекар, ако имате някакви въпроси.

Поглъщайте капсулата с удължено освобождаване цяла. Не го разбивайте, смачквайте или дъвчете.

Ако не можете да поглъщате капсулата с удължено освобождаване, можете да я отворите и да я излеете в малко количество ябълка. Разбъркайте добре тази смес и я поглъщайте без да дъвчете. Пийте чаша вода, за да сте сигурни, че сте напълно глътнали пелетите.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

съхранение

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Промийте празните или неизползваните капсули Embeda® на тоалетната.