Многократна миеломна терапия

След като сте започнали лечението с начален мултиплен миелом, Вашият лекар трябва периодично да следи състоянието Ви. И вероятно ще се нуждаете от допълнителни лечения с течение на времето, за да запазите състоянието си под контрол.

Вероятно ще трябва да тествате на всеки 3 до 6 месеца, така че Вашият лекар да може да следи състоянието Ви и да види дали са необходими допълнителни лечения.

Последващите тестове обикновено включват измерване на няколко компонента и характеристики на кръвта (пълен кръвен брой). Те също така включват анализ на бета-2-микроглобулиновия протеин в кръвта и протеини М в урината ви – увеличение на тези протеини, тъй като последният ви тест предполага, че вашият мултиплен миелом може да е прогресирал.

Ако имате болка в костите след лечение, може да се нуждаете от повече тестове. Такива тестове могат да включват биопсия на костен мозък, рентгеново изследване, CT / PET сканиране или ЯМР.

Вашият лекар ще насрочи редовни последващи назначения, за да обсъди резултатите от теста ви, както и всички възможни симптоми. В зависимост от Вашето състояние, може да се наложи да посещавате Вашия лекар толкова често, колкото всяка седмица или само на всеки 6 месеца.

Важно е да отидете на всички ваши срещи и да уведомите Вашия лекар за всички нежелани лекарствени реакции, които изпитвате. Някои странични ефекти могат да продължат месеци или дори да бъдат постоянни.

с

Последващи тестове

Последващи назначения и лечение

Посетете Вашия лекар