Митове и факти за депресията – преглед на темата

Депресивни тенденции

Научните идеи за депресията се променят през годините. Новите технологии и нови изследвания показват, че депресията е заболяване, точно като астма или сърдечна недостатъчност.

мит

факт

Депресията не е реална.

Това е нещо в главата ви.

Това е мързеливо.

Депресията е заболяване на мозъка. Експерти смятат, че някои мозъчни химикали излизат от равновесие, за да причинят болестта. Нищо не причинява това. Много неща, включително вашите гени, стресови събития, болести и лекарства, могат да предизвикат дисбаланс.

Депресията винаги ще се подобри сама.

“Лечението всъщност не работи.”

Обикновено можете да го изчакате.

Няколко души преодоляват депресията сами, но повечето хора се нуждаят от лечение. Повечето хора с депресия могат да бъдат лекувани, и те се връщат към работата си и домашната си практика. Без лечение, депресията може да продължи месеци или дори години.

Децата не могат да получат депресия.

Депресията може да се развие във всяка възрастова група, етническа група, икономическа група и пол.

Депресията се случва само ако ви се случи нещо лошо. Например, можете да го получите само след лош развод или да загубите работата си.

Депресията може да започне, след като се случи нещо лошо, но други неща също могат да я предизвикат. Лекарствата, хормоналните проблеми, раждането и употребата на алкохол и наркотици могат да предизвикат депресия. Понякога това се случва без ясна причина.

Ако не можете да преодолеете депресията, вие сте слаби.

Депресията е заболяване. Това е проблем с мозъка на мозъка, а не с характера ви. Не можете да се наложите да го преодолеете повече, отколкото можете да направите астма или сърдечен удар да изчезне.

Само хора, които са много депресирани или мислят за самоубийство, се нуждаят от лекарства.

Много хора с депресия се подпомагат от медицината. Медицината може да подобри или да се отърве от симптомите на депресия.

Новата поредица от имейли за диагностициране, лечение и преживяване на преяждане