Мигренозно главоболие – друго лечение

Някои хора смятат, че допълнителните лечения намаляват колко мигрени имат или колко лошо са мигрена.

Главоболието зависи до голяма степен от определянето на причината за главоболието. Напрежението главоболие обикновено могат да се лекуват чрез употребата на борба с облекчаване на болката, като тиленол, ибупрофен или дори аспирин. Когато напрежението или стресът са причината, възможностите за неразрушаване могат да включват масаж за облекчаване на мускулното напрежение, йога и други форми на упражнения и работа по-малко, когато е възможно; Лечението на мигренозните главоболия е донякъде включено и може да включва различни подходи към болката ….

Говорете с лекаря си, ако решите да опитате

За хора, които не са успели да намалят броя или да контролират главоболието си с лекарства, стимулирането на някои нерви в главата с лек електрически ток може да помогне. Ако имате тежки и чести мигрени и не сте успели да ги контролирате с лекарства, може да поискате да попитате Вашия лекар, ако този вид лечение е на разположение във вашия район.

Безопасно ли е? Говорете с Вашия лекар за безопасността и потенциалните странични ефекти на лечението. Това е особено важно, ако приемате лекарства за мигрена или друго здравословно състояние. Някои допълнителни терапии в комбинация с лекарства могат да бъдат доста опасни; Работи ли? Може да ви е трудно да прецените дали дадено лечение наистина работи. Имайте предвид, че ако получите по-добре след използване на определено лечение, лечението не винаги е причина за подобрението; Колко струва? Скъпо, непроверено лечение, което може да ви помогне или да не ви помогне, може да не струва цената му. Пазете се от доставчиците на терапия или продукти, които изискват голямо плащане в началото на поредица от лечения; Ще подобри ли здравето ми? Дори ако те не са ефективни при лечението на мигрена, някои допълнителни практики (като акупунктура, масаж или йога) могат да доведат до здравословни навици, които подобряват общото ви благосъстояние. Може да си струва да опитате.

Акупунктура. Това включва поставянето на много тънки игли в кожата в определени точки на тялото. Изследванията показват, че акупунктурата може да помогне за предотвратяване на някои главоболия. ; Биофидбек. Това е начин да се контролира функцията на тялото – като напрежение на мускулите – което обикновено не контролирате; Чобанка. Тази билка е показала, че предотвратява мигрена при някои хора. ; Вратига. Това е билка, която – някои малки изследвания показват – може да помогне за предотвратяване на мигрена в някои хора. ; Магнезият. Проучванията установили, че някои хора с мигрена имат ниски нива на магнезий в мозъка. Приемането на магнезий може да помогне за предотвратяване на мигрена. ; Menthol. Съществуват известни доказателства, че разтвор на ментол, натъркан върху челото, може да спре или да намали болката от мигренозно главоболие. ; Рибофлавин (витамин В2). Този витамин може да помогне за предотвратяване на мигрена. ; Коензим Q10. В едно малко проучване, тази добавка работи за намаляване на броя на мигрена за някои хора. 2