Инжектиране на mircera: употреба, дозиране и странични ефекти

Какво представлява Мирцера?

Mircera се използва за лечение на анемия (липса на червени кръвни клетки в тялото) при хора с хронично бъбречно заболяване.

Mircera не е за лечение на анемия, причинена от химиотерапия при рак или като заместител на кръвопреливането при пациенти, които се нуждаят от незабавна корекция на анемията.

Не трябва да използвате Mircera, ако имате неконтролирано високо кръвно налягане или ако някога сте имали чиста аплазия на червените кръвни клетки (PRCA).

Важна информация

Mircera може да увеличи риска от сериозни или фатални нежелани реакции, включително инфаркт, инсулт или кръвен съсирек.

Обърнете се към лекар или спешна медицинска помощ, ако имате симптоми като: болка в гърдите, задух, внезапна скованост или слабост, проблеми с зрението или равновесие, болка или подуване на краката или чувство, че може да изтече.

Никога не използвайте повече от препоръчваната от Вас доза Mircera.

Не трябва да използвате Mircera, ако сте алергични към епоетин бета и метоксиполиетилен гликол или ако имате такива

Преди да приемете това лекарство

Неконтролирана хипертония (високо кръвно налягане); или

Ако някога сте имали тип анемия, наречена чиста аплазия на червените кръвни клетки (PRCA).

За да сте сигурни, че Mircera е безопасен за Вас, кажете на Вашия лекар, ако имате такива

Сърдечни заболявания, високо кръвно налягане

Анамнеза за сърдечен удар, удар или кръвен съсирек

Епилепсия или друго гърчово разстройство

Минал или настоящ рак; или

Ако получавате химиотерапия.

Това лекарство може да съкрати времето за ремисия или преживяемостта при хора с определени видове рак.

Не е известно дали Мирцера ще навреди на нероденото бебе. Уведомете Вашия лекар, ако сте бременна или планирате да забременеете.

Не е известно дали епоетин бета и метоксиполиетилен гликол преминава в кърмата или ако може да увреди бебе с кърмене. Уведомете Вашия лекар, ако кърмите бебе.

Използвайте Mircera точно както е предписано за Вас. Следвайте всички указания на етикета си с рецепта. Вашият лекар може понякога да промени дозата, за да се увери, че постигате най-добри резултати. Никога не използвайте повече от препоръчителната си доза.

Mircera се инжектира под кожата или във вена чрез IV. Може да ви бъде показано как да използвате IV у дома. Не инжектирайте самостоятелно това лекарство, ако не разберете как да инжектирате и правилно изхвърляте използваните игли, IV тръби и други предмети, използвани за инжектиране на лекарството.

Прочетете цялата информация за пациента, ръководствата за медикаменти и инструкциите, предоставени ви. Попитайте Вашия лекар или фармацевт, ако имате някакви въпроси.

Вашият лекар ще ви покаже най-добрите места в тялото ви, за да инжектирате Mircera. Използвайте различно място всеки път, когато инжектирате. Не инжектирайте на едно и също място два пъти подред.

Не разклащайте предварително напълнената спринцовка Mircera или може да разрушите лекарството. Пригответе дозата си само когато сте готови да инжектирате. Не използвайте, ако лекарството е променило цвета си или има частици в него. Посъветвайте се с Вашия фармацевт за ново лекарство.

Всяка предварително напълнена спринцовка Mircera е предназначена само за еднократна употреба. Изхвърлете след една употреба, дори ако все още има останало лекарство след инжектиране на дозата. Следвайте всички държавни или местни закони за изхвърляне на използвани игли и спринцовки. Използвайте контейнер за изхвърляне на отпадъци “остри” (попитайте фармацевта къде да го вземете и как да го изхвърлите). Съхранявайте този контейнер на място, недостъпно за деца и домашни любимци.

Посъветвайте се с Вашия лекар, ако все още имате признаци на анемия (бледа кожа, чувство на светлина или недостиг на въздух). Това може да означава, че тялото ви не отговаря на Mircera.

Вашата кръв ще трябва да бъде тествана често. Необходимо е също да проверите кръвното си налягане. Следващата Ви доза може да се забави въз основа на резултатите от тези тестове.

Как да използвам Mircera?

Ако се нуждаете от операция, кажете на хирурга преди време, че използвате Mircera. Може да се наложи да вземете лекарство, за да предотвратите образуването на кръвни съсиреци за кратко време след операцията.

Mircera е само част от програма за лечение, която може да включва и диета, редовни диализни лечения и специални медицински грижи. Следвайте инструкциите на Вашия лекар много внимателно.

Съхранявайте Mircera в хладилника. Не замразявайте. Съхранявайте лекарството в оригиналната опаковка, докато не сте готови да му инжектирате.

Можете също така да съхранявате Mircera до 30 дни при хладна стайна температура. Защитете от светлина.

Обичайна доза за възрастни от Mircera за анемия, свързана с хронична бъбречна недостатъчност

1) За пациенти, които не се лекуват в момента с еритропоезис стимулиращ агент (ESA); Начална доза: 0,6 mcg / kg телесно тегло, приложена като единична IV или подкожна инжекция веднъж на всеки две седмици; Епоетин бета-метоксиполиетилен гликол трябва да се дозира, за да се постигне и поддържа хемоглобин между 10 и 12 g / dl. След като хемоглобинът се поддържа в този диапазон, епоетин бета-метоксиполиетилен гликол може да се прилага веднъж месечно, като се използва доза, която е два пъти по-голяма от дозата на всеки две седмици и след това се титрира, ако е необходимо. 2) За пациенти, които понастоящем се лекуват с агент, стимулиращ еритропоезата (ESA); Епоетин бета-метоксиполиетилен гликол може да се прилага веднъж на всеки две седмици или веднъж месечно при пациенти, чийто хемоглобин е стабилизиран чрез лечение с ЕМВ. Дозата епоетин бета-метоксиполиетилен гликол, приложена като единична IV или подкожна инжекция, трябва да се основава на общата седмична доза ESA по време на превръщането. Ако предишната седмична доза епоетин алфа е по-малка от 8000 единици на седмица, или досегашната доза на дарбепоетин алфа е по-малка от 40 mcg на седмица, тогава дозата на епоетин бета-метоксиполиетилен гликол ще бъде 120 mcg на месец или 60 mcg на всеки две седмици .; Ако предишната седмична доза епоетин алфа е била от 8000 единици до 16000 единици на седмица или предишната седмична доза дарбепоетин алфа е била от 40 до 80 mcg седмично, тогава дозата на епоетин бета-метоксиполиетилен гликол би била 200 mcg месечно или 100 Mcg на всеки две седмици; Ако предишната седмична доза епоетин алфа е била по-голяма от 16 000 единици на седмица или предишната седмична доза на дарбепоетин алфа е по-голяма от 80 mcg на седмица, тогава дозата епоетин бета-метоксиполиетилен гликол ще бъде 360 mcg на месец или 180 mcg на всеки две седмици ,

Обичайна гериатрична доза Mircera за анемия, свързана с хронична бъбречна недостатъчност

Изборът на доза при пациенти в старческа възраст трябва да бъде предпазлив, обикновено започващ от ниския край на дозировката, което отразява по-голямата честота на понижена чернодробна, бъбречна или сърдечна функция и съпътстващо заболяване или друга лекарствена терапия.

Използвайте пропуснатата доза веднага щом си спомните. Пропуснете пропуснатата доза, ако е почти време за следващата насрочена доза. Не използвайте допълнително лекарство, за да компенсирате пропуснатата доза.

Посъветвайте се с Вашия лекар, ако пропуснете повече от една доза.

Следвайте инструкциите на Вашия лекар относно всички ограничения върху храната, напитките или дейността.

Информация за дозирането на Mircera

Получавайте спешна медицинска помощ, ако имате признаци на алергична реакция към Mircera: копривна треска, изпотяване; Бързо сърцебиене; Трудно дишане; Замаяност, припадък; Подуване на лицето, устните, езика или гърлото.

Какво ще стане, ако пропусна доза?

Mircera може да увеличи риска от сериозни или фатални нежелани реакции. Посъветвайте се с Вашия лекар или спешна медицинска помощ, ако имате такива

Опасно високо кръвно налягане – силно главоболие, замъглено зрение, удари в шията или ушите, тревожност от носа, тревожност, обърканост, тежка гръдна болка, неравномерен сърдечен ритъм

Какво ще се случи, ако прекаля доза?

Симптоми на сърдечна недостатъчност – задух (дори при леко натоварване), подуване, бързо увеличаване на теглото

Симптоми на сърдечен удар – болка или натиск в гърдите, болка, разпространявана в челюстта или рамото, гадене, изпотяване

Признаци на инсулт – внезапна скованост или слабост (особено от едната страна на тялото), внезапно тежко главоболие, неразвито говорене, проблеми с зрението или равновесие

Какво трябва да избягвам при използване на Mircera?

Признаци на кръвен съсирек в белите дробове – болка в гръдния кош, внезапна кашлица, хрипове, бързо дишане, кашляне на кръв; R

Признаци на кръвен съсирек в крака – болка, подуване, затопляне или зачервяване на единия или и на двата крака; или

Тежка кожна реакция – треска, възпалено гърло, подуване на лицето или езика, парене в очите, болка в кожата, последвана от червен или лилав кожен обрив, който се разпространява (особено в лицето или горната част на тялото) и предизвиква образуване на мехури и пилинг.

Свържете се веднага с Вашия лекар, ако имате гърчове (конвулсии) или признаци, че може да имате припадък, като

Внезапни промени в настроението

Необичайна умора

Чувствителност към светлина или шум; или

Неприятно концентриране.

Честите нежелани реакции на Mircera могат да включват

диария; или

Студени симптоми като запушен нос, кихане, възпалено гърло.

Това не е пълен списък на нежеланите реакции, а други могат да се появят. Посъветвайте се с Вашия лекар за медицински съвет за нежелани реакции. Можете да съобщите за нежелани реакции на правителството в правителството – 1088.

Други лекарства могат да взаимодействат с епоетин бета и метоксиполиетилен гликол, включително лекарства с рецепта и лекарства без рецепта, витамини и растителни продукти. Уведомете всеки от вашите доставчици на здравни грижи за всички лекарства, които използвате сега, и за всяко лекарство, което започнете или спрете да използвате.

2.02.2015-11-16, 12:44:45

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобренията 08 години, одобрени от правителството през 2007 г.

Анемия, свързана с хронична бъбречна недостатъчност, чернодробен сулфат, Procrit, Epogen, Aranesp, епоетин алфа, феозол оригинал, ферахем, дарбепоетин алфа, инфузиран, Ferrlecit, железен декстран, Fergon, нандролон, FeroSul, Slow Fe, Hemocyte, ferumoxytol, Nulecit

Нежеланите реакции на Mircera

Какви други лекарства ще повлияят на Mircera?

Mircera (епоетин бета-метоксиполиетилен гликол)