Естествени съвети за грижа за кожата на бебето: масаж, екзема, обрив и др

Сега вашето новородено е дом и вие се справяте ежедневно. Поддържането на вашето бебе топло и хранено е върховете на вашия списък. Грижата за бебешката кожа е също толкова важна.

Повишената чувствителност на кожата на бебето? Докосването на кожата на новороденото ви има успокояващ, грижовен ефект и е от решаващо значение за развитието на бебето ви.

Новородено бебе се ражда с набръчкана кожа и защитно покритие, наречено vernix, което естествено се отлепва през първата седмица. Няма нужда да го бързате, да го разтривате или да го третирате с лосиони или кремове. (Ако бебето се роди след определената дата, този процес вероятно приключи, докато тя все още е в утробата.)

При грижа за новородено кожа, поговорката е “по-малко е повече”. Ето съвети за предпазване на бебето от развитие на алергии и обриви

Отблъснете желанието да се къпете често бебето. Твърде честото къпане – повече от три пъти седмично през първата година от живота – премахва естествените масла, които защитават кожата на бебето. Това може да остави кожата на бебето уязвимо и сухо. Той може също да влоши екземата.

С изключение на промените в содовете и пелените, новородените не се замърсяват много. Бебетата не работят от 9 до 5 и след това удрят фитнеса! През първия месец или половина, гъбичката две или три пъти седмично ще поддържа вашето бебе безопасно чиста. Между това, просто почистете устата на бебето и областта на пелена с малко вода или почистващ препарат.

Баналните гъби (или дори по-малко) са най-подходящи за новородени с по-тъмни тонове на кожата (като афро-американци). Тези кърмачета са склонни да имат суха кожа и имат по-висок риск от кожни проблеми като екзема.

Не използвайте ароматизирани бебешки продукти през първите месеци. Това може да раздразни деликатната кожа на вашето бебе.

Измийте дрехите на бебето преди да го носите. Използвайте само бебешки перилни препарати, които не съдържат аромати и багрила. Измийте бебешките дрехи, леглата и одеалата отделно от прането на семейството.