Естествена козметика: отговорихме на първите 3 въпроса

Пазарът на естествена козметика нараства със скокове и краища. Ето какво трябва да знаете, преди да се гмурнете, първо кожата.

Правителството на САЩ не е определило използването на термина “естествено”.

Това означава, че докато продуктите могат да претендират, че са “изцяло естествени”, е трудно да се знае как да се интерпретира претенцията “, казва д-р Джесика Крант, асистент клиничен професор по дерматология в Медицински център SUNY Downstate в Ню Йорк. Са тези, които съдържат само или в голяма степен съставки като слюда, силициев диоксид и глина, които се намират в природата и се използват директно в продукта, без да се променят с химически процеси.

Най-добре е да се информирате, като прочетете съставките. “Ако думите са извън речника ти, вземи го като червен флаг”, казва Сали Биондо, художник на грим в Ню Йорк и експерт по биологична красота. Можете също да потърсите някакви съставки в козметичната база данни на Skin Deep (www.ewg / skindeep).

Разходите са една от причините. “Талк, минерално масло, фталати и композирани химикали са много по-евтини от органичните съставки”, казва Биондо.

Твърдението, че естествената козметика е “по-добра” или “по-здрава” за кожата, не е доказано в проучванията, казва Крант. “Но се появява на повърхността, за да има смисъл”, казва тя. “Една от причините, поради която повече козметика не е съвсем естествена, е, че е трудно да се създадат продукти, които да останат смесени и консервирани, без да използват доказани химикали за поддържане на емулгирани и без бактерии продукти.

Качествата, които хората искат в козметиката – като лекота, лесна абсорбция и гъвкавост, за да се избегне напукване – често идват от добре познати химикали. Това каза, че индустрията напредва с по-новите технологии.

Когато има известна и разпознаваема алергия към химична съставка, като например консервант, някои пациенти могат да се възползват от опита на козметика, означена като естествена, “казва Крант. Все пак, вие сте толкова вероятно да сте алергични към нещо, което е означено като” естествено.

Трябва да проверите съставките, тъй като естествената козметика може да съдържа неочаквани съставки и съставки.

ИЗТОЧНИЦИ

Джесика Дж. Крант, MD, MPH, основател, Изкуство на дерматологията LL; Асистент клиничен професор по дерматология, SUNY Downstate Medical Center, Ню Йорк.

Сали Биондо, гримьор и експерт по органична красота, Ню Йорк.

Страхотен! Винаги има нови съвети, които могат да направят кожата Ви да изглежда по-добре.

Получете желаната от вас кожа с нашия личен оценител на кожата.

Трикове, които да ви дадат най-доброто ви лице напред.

Правиш ли една от тези често срещани грешки?

Всичко, което трябва да знаете за великолепни мигли.

Как смяна на гела може да работи магия за вашия грим.

Фактите за козметичните съставки.

Трикове, за да изглеждат готови за червени килими.