Бял трън (silybum marianum) фон

Патологична монография “Natural Standard®”, Copyright © 2016 (). Всички права запазени. Забранено е търговското разпространение Тази монография е предназначена само за информационни цели и не трябва да се тълкува като конкретен медицински съвет. Трябва да се консултирате с квалифициран доставчик на здравни грижи, преди да вземете решения относно терапиите и / или здравните условия.

Малкият трън е използван медицински повече от 2000 години, най-често за лечение на нарушения на черния дроб и жлъчния мехур. Силамарин идва от семената на магарешки трън и се смята, че е активната част от магарето. Термините “мъртвият трън” и “силимарин” често се използват взаимозаменяемо.

Продуктите от млечни трънички са популярни в Европа и Съединените щати за различни видове заболявания на черния дроб. Въпреки че са публикувани многобройни проучвания на хора, повечето проучвания нямат силен дизайн и силни убедителни доказателства.

Мъртвият трън се е понасял добре с леки странични ефекти, когато се използва в препоръчителното количество и продължителност.

Тази монография, основана на доказателства, е подготвена от Collaboration Research Natural Collaboration