Аларми за влага за овлажняване на легло – преглед на темата

Алармите за влага са най-успешното еднократна процедура за овлажняване на легло. 1 Те работят най-добре за по-големи деца, които могат да чуят алармата и да се събудят. Ако се опитате да използвате система за възнаграждение (мотивационна терапия), пийте повечето течности сутрин и следобед и използвайте тоалетната преди да си легнете не помагат, тогава алармата може да бъде добър избор за вашето дете. Алармите за влага могат да се използват с други лечения. Алармите не са предназначени за деца, които намокрят леглото само веднъж или два пъти седмично. 2

Важ; Възможно е главното заглавие на отчета “Синдром на Даун” да не е името, което очаквахте. Моля, проверете списъка със синоними, за да намерите алтернативните имена и подразделения за нарушения, обхванати от този отчет.

Първоначално родителите може да се наложи да помогнат на детето с всички горепосочени стъпки. Децата под 10-годишна възраст може да не чуят алармата, но лечението все още действа, ако родителите го чуят и събудят детето. Също така родителят или детето могат да поддържат диаграма или календар на сухи, влажни и мокри празници, за да насърчат детето. Лекарят на детето ще иска актуализации за това как работи този метод.

Детето е по-малко вероятно да се върне в леглото, след като използва аларма за влага

Алармите за влага са евтини, безопасни и сравнително лесни за използване. Но детето и родителите трябва да бъдат обучени как да използват алармата.

Лечението продължава, докато детето се суши всяка нощ в продължение на поне 2 седмици. Може да отнеме до 4 месеца, за да видите резултатите. ; Детето пие допълнителни течности през деня към края на лечението, за да разтегли пикочния мехур.